Evdeki Dört Ayaklı Minnoşa Kardeş Geldiğinde Yapmanız Gereken 13 Şey

Eve yeni gelecek bir bebek, ev halkı için her zaman yeni bir heyecandır. Ancak sevgili dört ayaklı arkadaşlarımız için bu, her zaman heyecanlı bir bekleyiş olmaz. 

Evcil hayvanlarımız genellikle evde çocuk rolünü üstlenirler. Evimize yeni bir evcil hayvan alırken bile, evdeki evcil hayvanımızla tanıştırma yöntemleri vardır. Bu durum bile bu kadar zorken bir de küçük bir bebeğin eve dahil olması çok daha sıkıntılı bir süreçtir. 

Peki evdeki bu değişikliği daha az stresli hale getirmek için yapabileceklerimiz nelerdir?

1. Evet, küçük bir bebeği kıskanırlar

Ama önceden tanıştırılıp, bebeğin gelişine hazırlanırlarsa, korurlar.

2. Çünkü anne önce onundu

Kardeş gibi düşünün. Aynı abla ya da abiye kardeş gelmeden yapılan alıştırma gibi bir alıştırma yapılırsa bu süreç daha kolay atlatılır.

3. Yiyecek, su kapları ve oyuncaklar, bebek geldikten sonraki kullanım için uygun bir alana taşınmalıdır

Bu eşyaların bebeğin olduğu alandan uzak tutulmaları gerekmektedir. Bu yüzden bebek gelmeden, bu düzeni oturtmak lazım. Evcil hayvanımız zamanla bebeğin ailedeki önemini öğrendikçe eski sisteme dönebilirsiniz.

4. Komutları önceden öğretmek şart

Bebiş doğmadan önce evcil hayvanımızın bebeğe yaklaşma zamanını ve mesafesini ayarlamak sizin elinizdedir. 'Otur, kalk, hayır' gibi komutları önceden bilmesini sağlayın.

5. Sessizlik

Ona bebeğin yanında havlamamayı öğretmelisiniz. Hırıltı gibi sesler çıkarttığı zaman bebeğin yanından uzaklaştırmalısınız.

6. Paylaşım

Paylaşmayı öğretmelisiniz, bunu birlikte oyun oynayarak yapabilirsiniz.

7. Bebek odası

Bebek odası hazırlıklarını yaparken evcil hayvanınızın odaya girmesine izin verin, ama sınır koymak istiyorsanız belirli bir yerde yatmasını sağlayın. Kabul etmiyorsa odadan çıkartın tekrar deneyin veya bariyer koyun.

8. Sakin ve yavaş hareketler

Evcil hayvanınız sizin sakin davranışlarınızı takip ederek ısırma, dürtme gibi oyunları bebeğinizle oynamaması gerektiğini ve bebeğinize sakin davranması gerektiğini öğrenecektir.

9. Doğum esnasında

Doğumun yaklaştığı sürede evde yalnız kalacaksa, köpek için özel bir

yer kurmalısınız. Onun en sevdiği oyuncaklarını, battaniye, yiyecek ve su ile birlikte depolamalısınız. Ya da hemen doğum sonrasında eve getirmek üzere evcil hayvanınızı otele bırakmalısınız.

10. Koku

Köpekler bebek kokularına daha hassaslardır. Bebiş doğmadan önce köpeğe, bebeğiniz için kullanacağınız pudra ve yağın kokusunu koklattırmalı ve tanıştırmalısınız.

11. Başka bebeklerle iletişim

Evcil hayvanınızın bebekleri bilmesi adına komşu ya da arkadaşlarınızın bebekleriyle birlikte önceden oyunlar oynatabilirsiniz.

12. İlk karşılama tasma ile...

İlk buluşmayı tasmasız yapmayın, kontrol sizin elinizde olsun. Köpeğiniz ne kadar iyi huylu olursa olsun onu takip edin ve yalnız bırakmayın.

13. Ve son olarak, hijyen

Zaten evinizde yaşayan evcil hayvanın temizliğinden siz sorumlusunuz, artık birbirinizin mikroplarına da alışmıssınızdır ;) Ama siz yine de minik bebişinizin yüzünü yalamasına izin vermeyin.

Popüler İçerikler

Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!
YORUMLAR
04.08.2016

Köpekler yine yapacağını bilir ama kediler çot diyo çocuğun yüzüne oturur :D Bizzat buna şahit oldum.

04.08.2016

Köpekleri bu açıdan kontrol edebilirsin de kediler daha zor sanki.

her hayvanın kendi huyu sadece emin olun. benim kızım (KEDİ) ne desem dinler.Ağzıyla top yakalayıp bana getiriyor, düşünün:))

04.08.2016

bide iki ayaklı bi tehlike olan eski çocuk var. ona da alıştırarak anlatın. şahsen 7 yaşımdayken tüm ilgi üstümden gidince bi şoklara girdiydim. benimle ilgileğğğn diye dolaşıyodum. hey gidi günler

TÜM YORUMLARI OKU (18)