Zarrab'ın hayırsever bir işadamı olduğunu göstermek için mahkemeye sunulan kefalet başvurusunda, bağışların büyük bölümünün Togemder isimli derneğe yapıldığını hatırlatan Bharara, şüphelinin üst düzey devlet görevlileriyle yakın ilişkileri bulunduğuna dikkat çekti.
Bu ilişkileri sayesinde Türkiye'de Zarrab hakkında 2013 yılında hakkında açılan büyük çaplı yolsuzluk dosyasının kapatıldığını iddia eden başsavcı, Zarrab hakkındaki soruşturmayı yürüten savcılara siyasi baskılarla dosyadan el çektirildiğinin ileri sürüldüğüne değindi.
Çok geniş maddi imkanlara sahip Zarrab'ın tahliyesi halinde yurtdışına kaçışının zor olmayacağını öne süren Bharara, hazırladığı dosyada Zarrab'ın sahip olduğu uçak, tekne ve botları fotoğraflarıyla listeledi.
Başsavcılık tarafından mahkeme heyetine sunulan dosyada ayrıca Zarrab'ın Türkiye, İran ve Makedonya vatandaşlığı bulunduğu da hatırlatıldı. ABD'nin Makedonya ve İran'la suçlu değişimi anlaşması bulunmadığını öne süren başsavcılık, Zarrab'ın bu ülkelere kaçması halinde geri istenemeyeceğini iddia etti.
Simdi tayyip'ten bir "eeeey bharara" diye baslayip, tehditle biten bir muhtarlar toplantisi bekleriz artik... Ulan elin savcisi taaa atlantik ötesinden bizim hali altina itelenen kirli camasirlarimizi ortaya seriyor, bu memleketin yarisi hala bu hirsiz avanesinin pesinde... Demek ki catlayan ar damarlarinin tedavisi yokmus... Yazik...
Ne yaşattıysanız aynısını yaşamanız dileğiyle.
savcı bharara zarrabın 50 milyon dolarlık kefaret talebini reddetmiş.Oysa reza zarrab daha azıyla bizde bakanlar kurulunu satın almıştı