Erdoğan Açıkladı: '53 Bin Kişiyi Evlerinde, 8 Bin 554 Vakayı Hastanelerde Takibe Aldık'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ulusa Sesleniş konuşması yaptı. Koronavirüse ilişkin bilgi veren Erdoğan, 53 bin vatandaşın evinde, 8 bin 554 kişinin ise hastanelerde takibe alındığını söyledi. Erdoğan teşhis konulan kişi sayısını bin 872 olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs önlemleri kapsamında ulusa sesleniş konuşması yaptı. Türkiye'nin hastalığın çıktığı günden beri tedbirleri aldığını ifade eden Erdoğan, 'Ülkemizde tedbirler 20 Ocak'tan itibaren alınmıştır. Hastalığın ilk çıkış yeri olan Çin'den başlayarak hastalığın yayıldığı diğer ülkelerde uçuşlar durdurulmuş, kara sınırlarımız kapatılmıştır. Ülkemizde ilk hastamız 10 Mart'ta tespit edilmiştir. Bunu izleyen günlerde, okulların tatil edilmesi, etkinliklerin ertelenmesi gibi birçok faaliyeti hayata geçirdik. İlk can kaybımızı 18 Mart'ta verdik. Yaklaşık 100 milyar liralık ekonomik destek paketini paylaştık.  Ayrıca en düşük emekli maaşını 1500 liraya çıkardık' dedi.

"Teşhis konulanin 872 kişinin tedavisi sürüyor"

Türkiye'de 53 bin vatandaşın evinde, 8 bin 554 vakanın ise hastanelerde takibe alındığını söyleyen Erdoğan, 'Bunlardan 797 kişi tamamen iyileşip taburcu olurken 4 bin 603 kişiden numune alınarak ileri tetkik yapıldı. Covid-19 teşhisi konan bin 872 kişinin tedavisine devam ediliyor. Tedavi altındaki hastalarımızdan 44'ünü maalesef kaybettik' dedi.

"Yaşlılarımız sokağa çıkmamalı"

'Bu virüs daha kronik hastalığı olanlar ve yaşlılarımızda daha kötü sonuçlara yol açıyor' diyen Erdoğan, 'Vefat eden hastalarımızın tamamında kovid dışında ilave hastalıklar da mevcuttu. Özellikle yaşlı insanlarımızın kesinlikle dışarı çıkmadan hayatlarını sürdürmeleri şarttır. Bunun için yaşlılarımızın sevgi ve saygıyla ithamla korumalıyız. Büyüklerimizi incitecek hiçbir saygısızlığa yol açılmamalı' diye konuştu. 

İlave 32 bin sağlık personeli alımıyla ilgili çalışmaları başlattıklarını belirten Erdoğan, Sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu malzemelerde kendi kendimize yeter durumdayız. Dünyanın 69 ülkesi bizden yardım istemiş ve gereken 17 ülkeye yardım gönderilmiştir. Her türlü senaryoya karşı hazırlığımız vardı. Hastalığı 2-3 hafta içinde olabildiğince en az hasarla çıkacağız. Aksi takdirde daha ağır sonuçlarla karşılaşmamız kaçınılmazdır. Devlet kurumunda üzerimize düşen görevleri yaparken de vatandaşlarımızdan da aynı hassasiyeti bekliyoruz' dedi.

"Dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"

'Vatandaşlarımızdan tek ricamız önümüzdeki kritik günlerde hastalığın yayılma sürecini kırmak için genel ikazlara harfiyen uymalıdır' diyen Erdoğan, 'Böylelikle en kısa sürede normal hayatımıza dönebiliriz. Her vatandaşımızın canı bizim için ayrı önemlidir. Bunun için evde kal Türkiye diyoruz. Bunun için kurallara uyulmasını istiyoruz. Temizliğe önem verilmesini istiyoruz. Yaşlılara ayrı bir ihtimam gösteriyoruz' şeklinde konuştu. 

Erdoğan, 'Dünya bu salgın hastalığın arkasından hiçbir şeyin yenisi gibi olmayacağı bir döneme doğru gitmektedir. Türkiye olarak bu yeni döneme güçlü bir altyapı ile giriyoruz. 2023 dönemine daha kısa sürede ulaşabilecek bir fırsat sunuyor. Dikkati elden bırakmayalım. Tedbir bizde, mücadele bizden ferasetli davranmak bizden takdir Allah'tandır.' dedi.

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!
Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
YORUMLAR
25.03.2020

53 bin kişiyi evinde nasıl takibe aldılar acaba çok merak ettim.Adamlar hastanede karantinadan kaçıyor evinde nasıl takip ediyonuz?Gerek yok böyle boş açıklamalara biz bir iş yapıyoruz gibi göstermeye çalışmaktan başka birşey değil

25.03.2020

hala 2023 diyoya

25.03.2020

Senin ekran karşısına geçip konuşman hiç iyi gelmiyor! Her dediğine evet, doğru konuşuyor yürü be reis bilmem ne diyen, beyni kapalı ağzı açık dinleyende var ama.. hiçbir şey iyi olmuyor nasıl olacak nasıl kurtulacağız biz ya! Sağlık bakanı diyor, elimizde ki en iyi koz: ''yakalanmamak'' bu adam çıkıp ''hasbilerle vesabilerin kendini belli ettiği bencillerle diğergamların ortaya çıktığı şu günlerde mi dedi?'' ne dediklerini ne demek istediklerini hiç anlamadım yine.. dinleyeyim diyorum, ama yeminle konuşmanın sonuna kadar gelemiyorum

26.03.2020

Emin ol kendisi de bilmiyordur. Ne yazarlarsa onu okuyor işte. Bilirsin prompter'ı bozulunca tek bir cümle dahi kuramıyor. O beyni kapalılar zaten dört işlem bile yapamıyor. Dediklerini anlasalar kaç yazar. Gerçi birşey demiyor işte bildiğin saçmalıyor. O da biliyor kimsenin anlamayacağını.

TÜM YORUMLARI OKU (18)