Erbil'de Restorana Silahlı Saldırı: Başkonsoloslukta Görevli Bir Türk Diplomat Şehit Oldu

Irak'ın Erbil kentinde bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda çalışan diplomat Osman Köse şehit oldu. Ayrıca saldırıda yaralanan iki Irak vatandaşından biri hayatını kaybetti. 

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomatlar, yemek yemek için gittikleri restoranda silahlı saldırıya uğradı.

Restoran sahibi, sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırganın doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Bugün (17 Temmuz) öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi Başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur.

Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir.

Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk Milletine sabır diliyoruz.'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Erbil'deki saldırıyla ilgili Bağdat ve Erbil ile temas halinde olduklarını, gerekirse heyet gönderileceğini açıkladı. 🎥

Çavuşoğlu'nun açıklaması şöyle:

''Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli bir arkadaşımız bir lokantada yemeğini yerken edindiğimiz bilgiye göre 3 kişi tarafından saldırıya uğruyor. Çalışma arkadaşımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin.

Saldırganlar yine yan masada Iraklı 2 kişiye daha saldırıyorlar birisi vefat ediyor diğeri de ağır şekilde yaralı. Hem Bağdat ile hem Erbil ile temas halindeyiz. Saldırganların yakalanması arkasında ne var bunların detayları ile ortaya çıkması için temaslarımızı sürdürüyoruz. Kendi içimizde de istihbaratımız ve diğer arkadaşlarımızla da aynı şekilde süreci birlikte yürütüyoruz. Gerekirse heyet de göndeririz tabii.''

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu görevlisi Osman Köse'nin acı haberi Mersin'deki ailesine ulaştı.

36 yaşındaki Köse'nin evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilirken, yarın Ankara'da toprağa verileceği aktarıldı.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
17.07.2019

İçinde Türk olan her halta faşizm ve ırkçılık diyen şerefsizler! Görün eserlerinizi. Bu coğrafyada en büyük ırkçılık Türk milletine karşı yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bunların acısı elbet çıkar.

17.07.2019

Yok hiç birşey çıkmaz. Araplaşma sevdasıyla yanıp tutuşan halktan hiç bir beklentim yok.

17.07.2019

operasyonlardan dolayıdır.. her ülkede aynı bok hiç birimiz ötekinden iyi değiliz bu ortadoğu zihniyetiyle asla ve asla huzur bulamayacak bir coğrafya içine mahkumuz 1 gün gülsek 3 gün ağlıyoruz huzur ne zaman bulacak bu toprakları

17.07.2019

ya o değil de, içerikteki video ne anlatmaya çalışıyor ben onu pek anlamadım.

TÜM YORUMLARI OKU (5)