En Anlamlı Destek: Zonguldak'ta 12 Liseli, Lösemi Tedavisi Gören Arkadaşları İçin Saçlarını Kazıttı

Zonguldak'ta okuyan 12. sınıf öğrencisi Kutay Gönültaş yaklaşık 4 aydır lösemi tedavisi görüyor. Gönültaş'ın tedavi sürecinde saçları döküldü. Sınıf arkadaşları ise ona destek olmak ve yalnız hissetmemesini sağlamak için berbere giderek saçlarını kazıttı.

12 liseli, aslında arkadaşlarının rahatsızlığını öğrendikleri günden itibaren desteklerini hiç esirgemediler. Hem ilik nakli bekleyen Gönültaş'ı hem de ailesini hemen her gün telefonla arayarak destek olmaya çalıştılar.

Gönültaş'ın arkadaşları geçtiğimiz gün de yine kendisine destek vermek amacıyla saçlarını 'sıfır numara' kestirmeye karar verdiler.

Doğan Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; okul çıkışı berbere giden öğrenciler Yunus Emre Yüksel, Emirkan Adıyaman, Sait Cihan Çamlı, Dorukhan Fidan, Berk Kutay Güçlücan, Melih Güçlücan, Batuhan Otkay, Doğukan Korkmaz, Hasan Ay, Enes İnce, Mert Güner ve Enes Koymatoğlu saçlarını 'sıfır numara' kestirdi.

Öğrenciler, ardından internet üzerinden görüntülü görüştükleri Kutay Gönültaş'a, "Saçımız değil canımız feda Kutay" diyerek moral verdi.

Gönültaş, arkadaşlarının saçlarını kestirdiğini görünce duygulandı ve onlara teşekkür ettii. Gönültaş ile görüşen Emirkan Adıyaman, 'Bir an önce iyileşip aramıza dönmeni bekliyoruz. Biz şu an yaşımız tutmadığı için ilik veremiyoruz ama sana böyle destek olmak istedik. Hep yanındayız. İyileşip yanımıza döneceğin günü bekliyoruz' dedi.

'Elimizden bir şey gelmiyor belki ama desteğimizi bu şekilde göstermek istedik'

Arkadaşlarından Yunus Emre Yüksel yaptığı açıklamada, 'Kutay'a böyle moral vermek istedik. Biz arkadaşımızın hep yanındayız. Kendimizi onun yerine koymaya çalıştık ve empati yaptık. İlik veremiyoruz. Elimizden bir şey de gelmiyor belki ama ona karşı desteğimizi ve sevgimizi bu şekilde göstermek istedik. O mutluysa biz de mutluyuz' diye konuştu.

Gençlerin vefalı davranışını görmek ve yaptıkları açıklamaları kendilerinden dinlemek için 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR
09.10.2017

Aferin gençlere.. Kök hücre bağışını da anlatmak lazım o zaman lösemi tarih olur..

10.10.2017

Yanlış hatırlamıyorsam okulda üçten fazla kişi aynı anda saçlarını sıfıra vurdurup gelirse protesto olduğundan disipline sevk ediliyordu. İnşallah böyle bir durum olmamıştır. Zira okul yöneticilerimiz genel olarak keresteden tam evrilemediği için böyle ufak tefek şeylere çok güzel takarlar.

10.10.2017

Napacan?

09.10.2017

ilik neden veremiyorlar? ailenin izniyle neden olmuyor? belki o cocuklardan birinin donör olma ve arkadasinin hayatini kurtarma sansi var. Kucuk kardesinin degerleri uyuşsaydi ondan bagis kabul edeceklerdi ama yanlis mi? Bilen aydinlatsin.

ciddi misin? böyle bir işlemin tehlikeleri, doktorun eli titrese olabilecekler hakkında en ufak bir fikrin var mı acaba? çocuklar böyle bir yükün altına girse bile aileleri neden girsin? üstelik arkadaşları ondan sonra bile iyileşemeyebilir. senin iliğinin uyduğu bir hasta mutlaka vardır fikir küpü, git başvurunu yap. kardeşinden ilik almak bütün yıllarca eğitim almış, bu işi yapmış doktorların, hemşirelerin aklına gelmedi bir akıllı sensin. hastalarının ölümünü izlemekten zevk alıyor onlar.

TÜM YORUMLARI OKU (13)