Elon Musk Paylaştı, Sosyal Medya İkiye Bölündü: Atatürk 'Bir Gün Bilimle Ters Düşersem Bilimi Seçin' Dedi mi?

Türkiye'yi ziyaret eden Elon Musk, yaptığı bir paylaşım ile eski bir tartışmayı yeniden gündeme getirdi. Musk, Twitter adresinden Atatürk'e ait olduğu söylenen 'Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin” sözünü paylaştı ve sosyal medya bu sözün Atatürk'e ait olup olmadığı konusunda ikiye bölündü...

Türkiye İçin Elon Musk Vakti: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknoloji Dehasıyla Bir Araya Geldi

Musk, bu görüşmenin ardından Anıtkabir'i ziyaret etmiş ve yaptığı paylaşımlar binlerce beğeni ve yorum almıştı.

Sosyal Medya Gündemi: Anıtkabir Ziyareti ile Gönülleri Fetheden Elon Musk

Musk, Twitter hesabından Atatürk'e ait olduğu iddia edilen 'Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin” sözünü İngilizce olarak paylaştı.

Fakat bu paylaşım eski bir tartışmayı yeniden gündeme getirdi: Bu söz Atatürk tarafından söylendi mi söylenmedi mi?

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ayrıca Başbakanlık Basın Yayın Genel Müdürlüğü Halkla İlişkiler Dairesi tarafından hazırlanan ve Atatürk’ün çeşitli konular hakkında söylediği sözleri bir araya getiren kitapçık incelendiğinde de durum değişmiyor.Bunlara ek olarak Atatürk Araştırma Merkezi tarafından 2006 yılında yayınlanan “Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri” isimli kitap incelendiğinde Atatürk’ün söylediği iddia edilen bu sözle karşılaşılmıyor. Aynı kurum tarafından hazırlanan “Atatürk’ün Tamim, Telgraf ve Beyannameleri” isimli eserde de söz konusu cümleler görülmüyor. Atatürk’ün Yasama yılı açılışlarında 1924’ten 1938’e kadar olan meclis konuşmaları incelendiğinde de yukarıdaki sözü söylediğine dair bir bilgiye ulaşılamıyor.

Araştırmaya eleştiri getirenler de oldu 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ayrıca bakınız 👇

'Manevi Mirasım Bilim ve Akıl' Demişti: Atatürk'ün Yıllar Öncesinden Bizlere Işık Tutan 13 Sözü

Popüler İçerikler

Polisten Pedofili Operasyonu: Fotoğraf ve Video Yayınlayan 156 Kişi Gözaltına Alındı
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Nisan Ayı Enflasyonu Açıklandı: TÜİK TÜFE Yüzde 70'in Altında Kaldı!
YORUMLAR
11.11.2017

Koskoca Elon Musk, Türkiye'ye ait iki paylaşım yapmış, onda bile tartışacak bir şey bulabiliyoruz. Biz haketmiyoruz hakkaten bilinmeyi, gelişmeyi. Bizi develer üstünde entari giyen arap olarak bilmeye devam etsin dünya

"Hayatta en hakiki mürşit ilimdir." demiş mi "Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin” dese nolur demese nolur! Beğenmese de inanmasa da anlayana ancak KAPAK olur!

10.11.2017

Herseferinde söylediği şeyler bence. Bu sadece kısaltılmış net bir ifadesi. ATATÜRK birçok metninde ve sözünde kendisini geri plana alıp geleceği bilim ve ilim olarak takip edin diyor. Burada bölüncek veya tartışacak bir durum yok. İŞGÜZARLIĞI Bırakın bilim ve ilime bakın.

TÜM YORUMLARI OKU (34)