Eğitim İçin Hayatınızı Riske Atar mıydınız? Vietnam'daki Bu Köyde Çocuklar Okula Gitmek İçin Nehirleri Poşetler İçinde Geçiyorlar!

Unilad'a göre, Huoi Ha köyünün sakinleri, çocuklarını okula götürmek için önce onları devasa poşetler içerisine yerleştirip sonrasında da Nam Chim nehrini geçerek hayatlarını riske atıyorlar.

Kurak mevsimlerde çocuklar eğreti bambu köprülere güvenerek akıntı üzerinde yolculuk yapıyorlar. Fakat yağışlı mevsimlerde sallarla bu nehri geçmek zorunda kalıyorlar. Akıntının hızlandığı zaman ise boğulmaları an meselesi! Nehri geçmek için en sık kullandıkları yol ise yüzmek. Bölgedeki çocukların babaları, çocuklarını korumak için onları devasa plastik poşetlere koyarak nehrin bir ucundan diğer ucuna yüzerek geçiyorlar.

İşte okula böyle gidiyorlar:

Muong Cha bölgesinin başkanı Nguyen Minh Phu plastik poşet fikrinin bölgede sıkça kullanıldığını fakat bölge sakinlerinin bu metodu yalnızca su seviyesinin yükseldiği veye köprüden geçmenin güvenli olmadığı zamanlarda tercih ettiğini söyledi.

Bütün bu sıkıntılı sürece rağmen maalesef ailelerin yolculukları bitmiyor. Okula kadar beş saat hiç düzgün olmayan yollarda yürümek zorunda kalıyorlar. Çocuklar da bu nedenle evlerine yalnızca hafta sonu gidiyorlar. Geri kalan zamanlarını okulda geçiriyorlar ve orada kalıyorlar.

Buradaki insanların sadece okula gidebilmek için hayatlarını ne kadar riske attıklarını bilmek gerçekten çok üzücü.

Hele ki elinin altında imkanlar varken, bunu geri tepen onca insan olduğunu görünce.

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
16.07.2019

Bu kadar zahmet çekeceklerine el birliğiyle köprü yapsınlar

17.07.2019

senin kadar akılları yok herhalde geçtikleri su azgın tahta köprü dayanmaz beton köprü lazım ona da para mı dayanır devletin yapması gerekir o da yapmıyor mecbur böyle uğraşacaklar keyiflerinden değil ki paraları yok ilgilenen devleti yok

18.07.2019

Şikayet ettiğiniz yaşam belki de bir başkasının hayalidir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ