Dünyayı Böyle Fikirler Kurtaracak! Plastik Atıkları Tuğlaya Dönüştüren Teknoloji

Gün be gün başlıca sorumlusu olduğumuz çevre sorunlarının katlanarak büyüdüğüne şahit oluyoruz. Ancak bir yandan da bu sorunları çözmek için yeni teknolojilerin geliştiğine, çözüm önerileri getirildiğini tanıklık ediyoruz. İşte sizlerle böylesi bir teknolojiyi paylaşmak istiyorum.

Bilim insanları, küresel ısınmada kritik eşiğe geldiğimiz uyarısını yapıyorlar. İklim değişikliğinde başat unsurun insan olduğunu düşünürsek, yaşam alanlarını mahvedip onları açlığa mahkum bıraktığımız türlerden sadece biri kutup ayıları.

Tabii bunun yanı sıra, doğayı kirletmeye, ekolojik dengeyi bozmaya devam ediyoruz.

Her yıl 300 milyon ton plastik çöp üretiliyor. Ancak bunun yalnızca %8'i geri dönüştürülebiliyor.

Asıl acı gerçek şu ki, her yıl 12 milyon ton plastik okyanus ve denizlere karışıyor maalesef...

Byfusion isimli, ABD merkezli bir firma bu duruma yaratıcı bir çözüm geliştirmek için yola çıkmış durumda.

Mühendis Peter Lewis'in geliştirdiği ve RePlast ismini verdikler fikir ile okyanus ve denizlerden toplanan plastik atıklar, yenilikçi yapı malzemelerine dönüştürülüyor!

RePlast teknolojisinde, toplanan plastik atıklar yenilikçi bir süreçle sıkıştırılıyor ve ortaya renkli ve oldukça dayanıklı yapı malzemeleri çıkıyor!

Bu tuğlalar oluşturulurken hiçbir kimyasal kullanılmıyor; yani tamamen çevreci!

Fikir basit olarak görülebilir ancak sıkıştırma işleminde kullanılan cihaz, katlanabilir ve bir konteynere sığdırılıp taşınabilir hâle gelebiliyor.

Şu ana kadar toplanan atıklarla çeşitli projeler gerçekleştirildi. Şirketin geleceğe yönelik hedefleri çok daha büyük...

Biz de ilham veren bu çevreci yöntemin daha da gelişmesini ve kanayan bu yaraya çare olmasını umuyoruz. 🙏👏

Popüler İçerikler

HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
YORUMLAR
18.08.2016

Türkiye'deki çöplerle yapılan tuğlalar bize artar da ihracatını bile yaparız ne yazıkki :(

Wall-e

20.08.2016

*yanarsa söndürmesi aşırı zor. hem yapıldığı binaya hem de çevre binalara aşırı zarar verir. *yanarsa dumanı hem bulunduğu ortama hem de geniş bir alana büyük zarar verir. *yanarsa doğaya zaten zararlı olan plastiği zehirli gaza dönüştürmüş ve daha zararlı hale getirmiş oluruz. *mukavemet özelliklerinin bir bina için yeterli olacağını sanmıyorum. deformasyona uğrayabilir, binada çökmeye sebep olabilir vs. *plastik zaten zararlı; zamanla ortama nem, sıcaklık gibi sebeplerden zehirli maddeleri yayacaktır. üstüne içine karışmış olabilecek diğer zehirli atıklar da var. *bu tuğlaları birbirine tutturacak bir maddeye ihtiyaç var ki o da baya kimyasal olacak sanırım. ...

TÜM YORUMLARI OKU (14)