Düğünlerin Her Ülkede Enteresan ve Eğlenceli Geleneklerle Süslendiğinin Kanıtı 11 Âdet

Kimi ülkelerde mutlu çiftin demir para yağmuruna tutulduğunu, nazar inancının ta Afrika'da bile var olduğunu öğrenmek gerçekten çok ilginç. 

Düğün dernek işlerinin her kültürde kendi ritüelleri var ve biz sizler için en eneteresanlarını Mental Floss'tan derledik.

1. Yunanistan'da gelin ve damat misafirlere badem şekeri dağıtıyor.

Bu Akdeniz ülkesi düğünlerinde tıpkı bizim nikahta olduğu gibi koufeta adını verdikleri badem şekerlerinden dağıtılır. 

Anlatılana göre şeker kısmının beyazı saflığı, bademin yumurta gibi şekli doğurganlık ve bereketi, şekerin sertliği evliliğin dayanıklılığını, tatlı oluşu ise bu yeni hayatın tatlılığını simgeliyor. Yani bu badem şekeri çifte 'mutluluk, sağlık, para, çocuk ve uzun bir ömür' getirmesi dileğiyle hazırlanıyor. 

Bekar genç kadınların bu şekeri alıp yastığının altında 3 gece boyunca saklaması gerekiyor? Neden mi? Tabii ki koca bulmak için.

2. İsveç'te gelinin anne ve babası gelinin ayakkabılarına demir para koyar.

Babası sol ayakkabısına bir gümüş para koyar, annesi ise sağ ayakkabısına bir altın koyar. Bunun amacı ise gelinin her zaman onların desteği ile ayakta durmasını dilemeleridir.

3. Polonya'da evlenen bir kadın asla önü açık ayakkabı giymez.

İnanca göre bir gelin önü açık ayakkabı giyerse ksımeti ve parası bu açıklıktan akıp gider. 

Ayrıca yeni evli çift kilisedeki törenden çıkarken misafirlerin üzerlerine attığı bozuk paraları bir bir yerden toplamak zorundadır.

4. İskoçya'da bir kadın gelinliğini giymeden önce iğrenç yapışkan yiyecek içeceklerle kaplanır.

Düğün öncesi yapılan bu gelenekte gelinin arkadaşları gelinin ve bazen de damadın üzerine yumurta, mayalanmış süt ya da balık sosu döker. Bu gelenek hem kötü enerjileri atması için hem de çifte evliliğin zorluklarını göstermek için yapılır.

5. Fransa'da düğüne gelenler gelin ve damat için tuvalet şeklinde kabın içinde bir ziyafet hazırlar.

www.weddingwire.com

La Soupe adı verilen bu gelenekte misafirler düğünden arta kalan yiyecekleri bir araya getirir ve tuvalet benzeri bir kasenin içine koyar. Gelin ve damat kötü şansı savmak için bu bulamaçtan yemek zorundadır.

6. Kenya'da gelinin babasından kızının kafasına ve üzerine tükürmesi beklenir.

Bu Afrika ülkesinde Maasai atalarından kalan tükürme geleneği halen sürüyor. Bir gelin ve damat köyden ayrılırken gelinin babası bu yeni beraberliğe nazar değmesin diye kızın kafasına ve göğsüne hafifçe tükürür.

7. Nikaragua'da inciler para ve aşkı temsil eder ama bir gelin asla incilere dokunmaz.

Birçok Latin kültüründe inciler denizin gözyaşlarıdır, bu yüzden inançlarına göre düğünde inci giymek evlilikte mutsuzluk getirebilir.

8. Meksikalı gelinler beyazın yanında birçok farklı renk de giyebilir.

Aslında bu genellikle iç çamaşırlarında ya da astar kısmında yapılan bir değişikliktir. Gelinliğin altına 3 farklı renkte kurdela dikilir. Bunlardan sarı olan yiyecek, mavi para ve kırmızı tutku getirmesi için takılır.

9. Hindistan'da gelinler düğünden önce ellerine ve ayaklarına bol desenli kınalar yakar.

Tıpkı bizdeki gibi Hintli gelinler de el ve ayaklarına kına sürerler. Fakat Hindistan kınalarında eğlencel bir detay daha var. Bu ince ince işlenen desenlerin bir yerine damadın baş harfleri de işlenir. 

Damat adının baş harflerini düğün gecesi bulursa bu çifte şans getirecektir. Bulamazsa da geline bir hediye alması gerekir.

10. Çin'in çeşitli bölgelerinde çok değişik düğün gelenekleri var.

Bir eyalette gelin düğün gününe kadar 30 gün boyunca her gün bir saat ağlar. Bir başka eyalette çift birlikte bir tavuk keserek düğünü yapmaları gereken tarihi bu şekilde tespit eder. Başka bölgelerde ise düğün öncesinde çift başka düğünlere, cenazelere ya da yeni doğum yapmış bir kadının evine gitmez, çünkü bu kısmetlerinin çakışmasına sebep olabilir.

11. İtalya'da çiftler düğünde bir vazo kırmalıdır.

Uzun bir evlilik getireceği ümidiyle İtalyan çiftler düğünde bir vazo ya da bardak kırarlar. Cam vazoyu ne kadar çok paramparça ederlerse o kadar iyi çünkü, kırılan her bir parça çiftin birlikte geçireceği 1 mutlu yıla tekabül eder.

Ama hiçbiri bir damat karşılama halayının yerini tutmaz diyebiliriz!

Şaka bir yana yaz yaklaşıyor, evlenecek bütün çiftlere şimdiden mutluluklar. 

Popüler İçerikler

Görüşme Esnasında Erkeğe Maddi Sorular Sorulmasını Destekleyen Kadın Tepkilerin Odağında
Cübbeli Ahmet Çakarlı Araçla Geldiği Etkinlikte Şeriatı Savundu: Skandal Sözlere Tepki Yağdı!
Gazeteci Fulya Öztürk'ün Azerbaycan Milletvekiline Ağladığı Anların Beden Dili Analizi Çok Konuşuldu
YORUMLAR
22.05.2017

Macaristan'da bir bekarlığa veda partisinde gelin boxerımın etiketini kesmek istemişti, sırayla görükleri tüm erkeklerden istediler. Bu da garip bir gelenek.

23.05.2017

Nerden uyduruyorsunuz bazi seyleri, Italya'da vaso kirma gelenegi falan yok, Sardunya adasinda tabak kirma gelenegi kismen var evet ama ici pirinc dolu tabak kirilir (tum ulkede nikahtan hemen sonra disari ciktiklarinda ciftlere pirinc atilir). Iskocya'da da gormedim hic oyle bir gelenek ama bunu yalanlayamam. Bu tarz bilgilere inanmamanizi tavsiye ediyorum. Ulkelerin kufurleriyle ilgili bir galeri vardi mesela kulliyen yalan.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ