Bu Akdeniz ülkesi düğünlerinde tıpkı bizim nikahta olduğu gibi koufeta adını verdikleri badem şekerlerinden dağıtılır.
Anlatılana göre şeker kısmının beyazı saflığı, bademin yumurta gibi şekli doğurganlık ve bereketi, şekerin sertliği evliliğin dayanıklılığını, tatlı oluşu ise bu yeni hayatın tatlılığını simgeliyor. Yani bu badem şekeri çifte 'mutluluk, sağlık, para, çocuk ve uzun bir ömür' getirmesi dileğiyle hazırlanıyor.
Bekar genç kadınların bu şekeri alıp yastığının altında 3 gece boyunca saklaması gerekiyor? Neden mi? Tabii ki koca bulmak için.
Macaristan'da bir bekarlığa veda partisinde gelin boxerımın etiketini kesmek istemişti, sırayla görükleri tüm erkeklerden istediler. Bu da garip bir gelenek.
Nerden uyduruyorsunuz bazi seyleri, Italya'da vaso kirma gelenegi falan yok, Sardunya adasinda tabak kirma gelenegi kismen var evet ama ici pirinc dolu tabak kirilir (tum ulkede nikahtan hemen sonra disari ciktiklarinda ciftlere pirinc atilir). Iskocya'da da gormedim hic oyle bir gelenek ama bunu yalanlayamam. Bu tarz bilgilere inanmamanizi tavsiye ediyorum. Ulkelerin kufurleriyle ilgili bir galeri vardi mesela kulliyen yalan.