Döneminin En İyilerinden Olmasına Rağmen Şampiyonlar Ligi'ni Kazanamamış 16 Yıldız Futbolcu

Onlar oynadığı oyunla dönemine damga vurmuş futbol efsaneleri. Her birinin ayrı bir başarısı, ayrı bir yeteneği var. Ama hepsinin ortak noktası Şampiyonlar Ligi'ni kazanamamış olmaları. İşte başarı dolu kariyerini Şampiyonlar Ligi Kupası'yla taçlandıramamış 16 futbolcu.

1. Gianluigi Buffon

Juventus'un ve İtalya'nın efsane kalecisi Gianluigi Buffon, kariyerinde birçok kupa kazandı ama bu kupalar arasında Şampiyonlar Ligi Kupası yok. Bu kupada 3 kere final oynadı ama henüz kupaya uzanamadı. Henüz diyoruz çünkü 1 sene daha futbol oynayacağını söylüyor kendisi.

2. Ronaldo

Böyle bir golcünün nasıl Şampiyonlar Ligi Kupası olmaz akıl almıyor. Ama yok. Gelmiş geçmiş en iyi golcülerden bir tanesi. Avrupa'nın en iyi takımlarında oynadı ama kupayı kazanamadı. Kazanmayı geçin final bile oynayamadı.

3. Zlatan Ibrahimovic

Zlatan da Şampiyonlar Ligi sevincini yaşayamamış futbolculardan. Hatta onunla ilgili şöyle ilginç bir rastlantı var. Inter'den ayrıldıktan 1 sezon sonra Inter Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Barcelona'dan ayrıldıktan 1 sezon sonra Barcelona kazandı.

4. Francesco Totti

Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en efsane futbolcularından birisi Totti'dir. Futbolculuğu da, karakteri de onu böylesi efsane biri haline getirdi. Ama kariyerinde Şampiyonlar Ligi Kupası'na yaklaşamadı bile. İstese Roma'dan daha güçlü kulüplere transfer olup bu kupayı kaldırabilirdi ama o hep Roma'yı tercih etti.

5. Eric Cantona

Fransız futbolcu Eric Cantona da Avrupa'nın birçok kulübünde oynayıp birçok kupa kaldırdı. Ama bu kupaların arasında Şampiyonlar Ligi yok.

6. Gabriel Batistuta

Bir zamanlar golcü dendiği zaman akıllara gelen ilk isimdi. Gol krallıklarını bir Şampiyonlar Ligi Kupası'yla süslese çok güzel olurmuş ama ne yazık ki bunu elde edemedi.

7. Roberto Baggio

Juventus, Milan, Inter... İtalya'nın en iyi takımlarında oynayıp birçok başarıya imza attı. Ancak Şampiyonlar Ligi'ni kazanamadı. 5 yıl Juventus'ta oynadıktan sonra Milan'a transfer oldu. Roberto Baggio gittikten sonra Juventus 3 senede 3 kere final oynayıp 1 kere kupayı kazandı. O kupa Roberto Baggio'ya kısmet olmadı.

8. Dennis Bergkamp

Kariyerinde Ajax, Inter ve Arsenal'de forma giydi. Kariyerinin son senesinde Arsenal'deyken Şampiyonlar Ligi finali oynadı. Maçı Barcelona 2-1 kazandı ve kupa Barcelona'nın oldu. Bergkamp, birçok başarı ve kupayla futbola veda etti ama koleksiyonunda Şampiyonlar Ligi eksikti.

9. Maradona

Futbol efsanesi Diego Maradona'nın Şampiyonlar Ligi Kupası yok. Maradona, Avrupa'da Barcelona, Napoli ve Sevilla formalarını giydi ancak Şampiyonlar Ligi'ni kazanamadı.

10. Ruud van Nistelrooy

Hollandalı futbolcu Manchester United ve Real Madrid gibi büyük takımlarda oynadı ancak Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazanamadı.

11. Lilian Thuram

Fransız futbolcu Thuram, Juventus'ta oynadığı dönem bir kere Şampiyonlar Ligi'nde final oynadı. Barcelona'da futbolu bıraktıktan 1 sezon sonra ise Barcelona Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu. Ancak Thuram, başarı dolu kariyerinde bu kupayı kazanamadı.

12. Fabio Cannavaro

Napoli, Inter, Juventus, Real Madrid gibi takımlarda oynadı ama Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olamadı.

13. Pavel Nedved

Uzun yıllar Lazio ve Juventus formalarını giyen Nedved de Şampiyonlar Ligi'ni kazanamayan efsanelerden. Juventus'la 1 kere final oynadı ancak sahadan boynu bükük ayrıldı.

14. Michael Ballack

Başarılı orta saha oyuncusu Bayer Leverkusen, Bayern Münih, Chelsea formalarını giydi. Leverkusen ve Chelsea ile toplamda 2 kez finalde oynayabildi ama ikisini de kazanamadı.

15. Hernan Crespo

Zamanın en iyi golcülerinden Crespo da birçok Avrupa takımında oynamasına rağmen Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaşamadı.

16. Robin Van Persie

Uzun yıllar Premier Lig'de Arsenal ve Manchester United formasını giyen Robin van Persie, Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldıramadı. Arsenal'de bir kere final oynama şansı yakalayan Hollandalı futbolcu, takımının Barcelona'ya yenilmesi sonrası evine eli boş dönmüştü.

Şampiyonlar Ligi heyecanı kaldığı yerden devam ediyor, futbolseverler bu keyfi Ruffles’la birlikte evlerinde yaşıyor!

Maçlar seyircisiz oynansa da tribünler evde doluyor!

Sen de aç bi' maç, Ruffles'la dalgana bak!

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR

İbra'nın cenabetliği devam ederse bu sene kupa PSG nin :)

28.06.2017

PSG degil, Manchester united.

28.08.2020

Ronaldo konusunda ben hala şaşkınım. Gördüğüm en temiz golcüydü. Sakatlanmasaydı neler yapardı, bilemiyorum. Sakatlığı hem kilo aldırdı hem de eski performansını köreltti. 21 yaşında 185 maçta 167 gol atmış. Messi'de bu rakam 140 maçta 51 gol, C.Ronaldo 182 maçta 36 gol. Sanırım bu veriler durumu açıklıyor.

28.06.2017

Şu listeden çıkaracağın bir 11 düşünsene, insan fenalaşıyor..

TÜM YORUMLARI OKU (14)