Diyanet İşleri Başkanlığı'na Göre Bitcoin 'Şimdilik' Caiz Değil

Bitcoin ve Ethereum gibi sanal paraları yatırım amaçlı almak caiz midir?” şeklinde sorulan soruya Diyanet İşleri'nden cevap geldi. Verilen cevapta kripto paraların merkezi bir otoriteye sahip olmadığına ve bu yüzden devlet teminatı altında olmadığına dikkat çekilirken, değer kazanıp kaybetme konusunda spekülasyonlara açık olması ve kara para aklamak için kullanıldığı gerekçesiyle şu aşamada dinen uygun olmadığı belirtildi.

Bitcoin, Ethereum ve daha yüzlerce kripto para… Hızla dünyaya yayılıyorlar ve market hacimleri şimdiden 300 milyar doları geride bırakmış durumda.

'Balonun patlaması an meselesi'

Bitcoin rekor artışla 10 bin dolara dayandı. Axitrader adlı aracı kurumun piyasa analisti James Hughes “Bitcoin balonunun patlaması an meselesi. Bitcoin’in doğal rastlantısallığı patlamanın her an ve sebepsiz olabileceğini gösteriyor” dedi.

Bitcoin caiz midir?

Devletler ve finansal kurumlar Bitcoin ve arkadaşları hakkında nasıl düzenlemelere gideceklerini tartışırken kripto koinler pek çok kurumun da gündemine girmiş durumda. Bu kurumlardan birisi de Diyanet İşleri. BitcoinTalk’ta yer alan konu başlığında da belirtildiği üzere, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’na “Bitcoin ve Ethereum gibi sanal paraları yatırım amaçlı almak caiz midir?” şeklinde bir soru yöneltiliyor.

'Şu aşamada dinen uygun değildir'

Din İşleri ise kripto paraların merkezi bir otoriteye sahip olmadığına ve bu yüzden devlet teminatı altında olmadığına dikkat çekerken değer kazanıp kaybetme konusunda spekülasyonlara açık olması ve kara para aklamak için kullanıldığı gerekçesiyle şu aşamada dinen uygun olmadığı yönünde soruyu cevaplıyor.

İşte o açıklama...

Sosyal medyadan konuyla ilgili tepkiler geldi: 'Hangi aşamada caiz olacak?'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ayrıca bakınız 👇

Neymiş Bu Bitcoin? Bir Gecede Tüm Paranızı İkiye Katlayacak Mucize Kur

Popüler İçerikler

Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
28.11.2017

Kapatın şu diyaneti arkadaşım. KA-PA-TIN. Dini kurumsallaştırmak da neyin kafası? Bir şeye helal, haram, mekruh, vacip ya da caizdir demek doğrudan Allah adına konuşmaktır. Bir şeye iyi-kötü diyebilirsin. Doğru-yanlış diyebilirsin. Güzel-çirkin diyebilirsin. Sağlıklı-sağlıksız diyebilirsin. Ama haram-helal, caizdir, değildir. Diyemezsin. Bu dinde hiç kimse hiç bir kurum fetva verme makamı değildir.

28.11.2017

Fetvalar vardır. Din adamları Allah ın kitabı ve hadislerden yola çıkarak bazı şeylerin caiz veya haram olduğunu söyleyebilir. Ha sen bunları dinlemek istemiyorsan kur anı ve hadisleri ezbere biliyorsan istediğini yap. Burada yanlış birşey yok. Yasa dışı birşey için kullanılıyorsa kara para aklama yapılıyorsa bu caiz değil haramdır.

28.11.2017

Maaşlarını içkiden, kumardan (sayısal loto, at yarışı, milli piyango vs.), fuhuştan (yasal genelevler) toplanan vergilerle alan diyanet personeli Bitcoin`in "şimdilik" caiz olmadığına karar vermiş. Sanırım caiz olması için birilerinin bu işe girmesini bekliyorlar. Reis gir şu işe de günaha girmeden rahatça Bitcoin alıp satalım bak daha 2 ayda 4 bin dolardan 10 bin dolara yükseldi.

28.11.2017

"Şuan caiz değil ama bu işten bizim cebimize kar sağlamanın yolunu bulunca bi güzellik yapcaz size bekleyin"

TÜM YORUMLARI OKU (106)