Danıştay'dan 'Ölümsüz Önder' Kararı: Atatürk Kabartması Devlet Nişanları ve Madalyalara Geri Dönüyor

2013 yılında Devlet Madalya ve Nişanları Yönetmeliği’nde bulunan Atatürk kabartmasını madalyalardan kaldırılmıştı. Danıştay, Atatürk’ün ölümsüz önder olduğunu vurgulayarak Devlet Nişanları'na geri konulması gerektiğine hükmetti.

Resmi Gazete’de 6 Kasım 2013’te yayınlanan kararla Devlet Madalya ve Nişanları Yönetmeliği’nde bir değişiklik yapılmış ve yeni metinde yer alan grafiklerde Atatürk resmine yer verilmemişti.

İsmail Koncuk itiraz etmişti

Dönemin Türk Kamu Sen Genel başkanı İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk bu karara itiraz etmişti. Dava 27 Nisan 2016 tarihinde Koncuk’un lehine sonuçlanmıştı.

Danıştay Dava Daireler Kurulu onadı.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, başbakanlığın temyize götürdüğü kararı 10 Ekim 2018’de Danıştay Dava Daireler Kurulu onadı.

"Atatürk kabartmasına yer verilmeksizin eksik düzenleme yapan kısmı iptal edildi"

10. Daire kararında, Atatürk’ün ‘ölümsüz önder’ olduğu vurgulanıyor ve şöyle deniyor: “Devlet Madalya ve Nişanları Yönetmeliği’nin 6. maddesinde yer alan devlet nişanına ilişkin kısmında Atatürk kabartmasına yer verilmeksizin eksik düzenleme yapan kısmının iptaline oy çokluğuyla karar verildi.”

Alınan bu karar sonrası sosyal medyadan da yorumlar geldi

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Rasim Ozan Kütahyalı'dan 'Yatırım Tavsiyesi Olmayan' Açıklama: "Araba ve Konut Almayın. Fiyatlar Düşecek"
Yeni Rekor Kilidi Açıldı: Popstar Yarışmasıyla Akıllara Kazınan Bayhan Dünya Listesi'nde Zirveye Yerleşti!
Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
YORUMLAR
20.11.2018

Putçular bunu beğendi

20.11.2018

reisin sümüğünü bile kutsal sayanlar sesini kessin bence aq.

Fiziki yasaklamalarla Atatürk'ü silebileceğinizi,unutturabileceğinizi nasıl düşünüyordunuz ki? T.C'yi kaldıralım, Atatürk fotoğraflarını kaldıralım, madalyalardan kabartmalarını kaldıralım, paradan fotoğrafını kaldıralım,heykellerini kaldıralım/baltalayalım, v.b. Yemin ediyorum gerizekalısınız, Bakırköy'de tedavi edilmesi gereken hastalar,ülke yönetiyor.

Pasif Kullanıcı
20.11.2018

O zaman neden fiziki müdehale olduğu zaman tepki veriyorsunuz?

20.11.2018

Ülkenin enerjisini harcadigi konuya bak! Nisanlarda put kabartmasi olsun mu olmasin mi! Muasir medeniyetler seviyesine verilen ara tekrar bitirildi yani! Sadece hintli müslümanlardan gelen yardimla neden kendine banka kurdugunu anlayacak seviyeniz olsa zaten anlarsiniz ki kraliniz ciplak!!! Danistay in baska isi de kalmamis bu arada ülkede her sey güllük gülistanlik ya böyle dandik seylere sira gelmis! Utanin biraz 90 sene olmus putunu basacak baska adam yetistiremedi mi bu ülke! Biraz da dedesinin ya da biliniyorsa babasinin dedesinin adi falan yazilsaya...

20.11.2018

beğenmediğin adamın kurduğu ülkede yaşıyosun sesini kes yada beğenmiyosan defol git başka ülkeye

TÜM YORUMLARI OKU (45)