Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: 'Uygularız Üç Beş Sene; Baktık Olmuyor, Değiştiririz'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe, referanduma sunulan 18 maddelik anayasa değişikliği teklifine ilişkin 'Uygularız 3 sene 5 sene; baktık olmuyor, toplanır parlamento tekrar değiştirir' dedi.

Referanduma sunulan anayasa değişikliği düzenlemesinin mimarlarından olan Şükrü Karetepe, önceki gün katıldığı Ahmet Hakan'ın programında getirilmek istenilen yeni sisteme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Meclis'in bütçe yapma yetkisinin elinden alınmasıyla ilgili değişiklik önerisini de açıklayan Karatepe, denge-denetleme esasını gözettiklerini, yeni düzenlemede hem başkanın direnme yetkilerini hem de Meclis'in başkana karşı direnme yetkilerini indirdiklerini söyledi. Pratikte sistemin nasıl işlediğini daha rahat görebileceklerini belirten Karatepe, “Uygularız 3 sene 5 sene, baktık olmuyor, toplanır parlamento tekrar değiştirir” ifadelerini kullandı.

Şükrü Karapete, 'Başkanlık çıkarsa eyalet sistemine geçilmeli' açıklamasıyla tartışma yaratmıştı 👇

Günün Tartışma Konusu Erdoğan'ın Başdanışmanı Karatepe'den: 'Başkanlık Çıkarsa Eyalet Sistemine Geçilmeli'

"Risk her zaman vardır"

Ahmet Hakan'ın 'Bu deneme yanılma tahtası mı' sorusuna 'Netice itibariyle bilmediğimiz bir sisteme geçiyoruz biz' diyen Karatepe, Hakan'ın 'Peki risk yok mu' sorusunu ise şöyle yanıtladı:

'Her şey de risk var. Bakın nerede risk var. İşte böyle bir sistemi bir politik liderin gündeme getirmesinde bile risk var. Ama risk var da, riskin de keyifli tarafı şu: Öyle bir risk ki bunu göze alıyorsunuz. Çıkıyorsunuz hiç bilinmeyen bir şeyi, hem de bundan bir sene önce kamuoyu yoklaması yaptığınız da halkın yüzde 25'inin desteği var. Siz bunu gündeme getiriyorsunuz. Her şeyin riski var. Risk her zaman vardır. Keyfi orada.'

"Başkana bazı imtiyazlar tanıdık"

Programda Anayasa değişikliği geçerse Cumhurbaşkanı'nın denetimsiz olacağına ilişkin eleştirilerde gündeme geldi. Milletvekillerinin Başkana yazılı soru sorma hakkının bulunmamasına ilişkin Karatepe, Başkana bazı imtiyazlar tanıdıklarını söyledi:

'Yazılı soru başkana sorulamıyor. Yani işte başkana öyle bir ayrıcalık tanıdık. Başkan yani sonuçta. Başkana bazı imtiyazlar ayrıcalıklar tanıdık.'

Karatepe'nin sözleri sosyal medyada da yankı buldu...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
12.04.2017

BİNLERCE YILLIK TÜRK TARİHİNDE ŞU DÖNEME DENK GELDİK YA. BEN BÖYLE ŞANSIN...

12.04.2017

Aynen ya bende düşünür düşünür üzülürüm.

12.04.2017

Böyle bir yönetim anlayışı var mı? Fatih Sultan Mehmet çıkıp "İstanbulu kuşatırız baktık olmuyor döneriz geri" dedi mi? Atatürk çıkıp "Cumhuriyeti kurarız 3-5 sene falan baktık olmuyor değiştiririz" dedi mi? Devlet böyle yönetilmez biraderim 1 hatanla ülkene ABD "demokrasi" getirmeye kalkar Suriyeden beter olursun.

"SIRF RTE Yİ KURTARMAK İÇİN REJİM DEĞİŞTİRME" NİN İTİRAFIDIR BU EY AHALİ !!! HESAP GÜNÜ YAKLAŞINCA KAÇACAK DELİKLERİ YOK BUNLARIN ,TEK ÇIKAR YOL BU O YÜZDEN DEVLETİN HER KURUŞUNU EVET KAMPANYASI İÇİN HARCIYOLAR...

TÜM YORUMLARI OKU (111)