Çin Ay'ın Karanlık Tarafına Gitmek İstiyor

Bugüne kadar birçok uzay aracının gönderildiği Ay’ın karanlık tarafı daha önce hiç keşfedilmemişti. Çin, işte Ay’ın bu yüzeyini araştırmaya iki sene içerisinde başlayacağını duyurarak, bunu başaran ilk ülke olmak istediğini açıkladı. Dünyadaki büyüme eğrisini uzay araştırmalarına da yansıtmak isteyen Çin, 2018’de Ay'a gitmeyi hedefliyor. Daha önce bunu başaran ABD’den farklı olarak Çin, Ay’ın ayak basılmamış karanlık tarafını keşfetmeyi planlıyor.

Ay, hem kendi etrafında hem Dünya etrafında aynı hızla dönüş yapıyor ve Dünya'ya sadece bir yüzünü gösteriyor. Bu nedenle gökyüzünde gördüğümüz Ay'ın üzerinde bulunan siyah lekeler her zaman aynı görünüyor. İşte Ay'ın bu karanlık yüzeyine daha önce hiçbir robot gönderilmedi ve hiçbir astronot ayak basmadı. Ay'ın karanlık yüzeyine araştırma robotunun gidebilmesi çok daha zor olacak ancak Çin'in bugün sahip olduğu teknoloji bunu oldukça kolaylaştıracaktır. Chang'e-4 isimli aracı gönderecek olan Çin, bu ismi verirken mitolojisindeki Ay tanrısından esinlendi. Fırlatma programının 2018 yılında hazır olacağı duyuruldu.

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
15.01.2016

ne var orda aq ne marak ediyonuz

15.01.2016

Ayın dünyaya dönük olmayan yüzüne karanlık yüz demek tamamen yanlış. Önünde dünya denen engel olmadığı için bizim gördüğümüz tarafından daha çok ışık alıyor. Ayın uzak yüzü veya arka yüzü demek daha doğru. Ve ilk fotoğrafı 1959 yılında gönderilen Sovyet Luna 3 uzay aracı çekmiştir. Arka tarafta iken dünya ile haberleşmek şimdilik imkansız olduğu için çok zorlu bir iştir. Araç tamamen kendi başına kalacak. Bu yüzüne geri dönüp topladığı verileri gönderecek.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ