'Cemaat'in AK Parti İçinde Adamlarının Olmaması Düşünülemez'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, FETÖ yapılanmasını kastederek 'Bu kadar çok iktidar partisinin içine girmiş bir hareketin, iktidar partisinin içinde adamlarının olmaması düşünülemez' dedi.

"Bunlar ortaya çıkarılmaya muhtaç konular"

Kurtulmuş, ' Bu grubun geçmiş iktidarlar döneminde iktidardan çok ciddi bir şekilde yararlandıkları açık mıdır? Açıktır. AK Parti iktidarları sırasında iktidardan istifade ettikleri açık mıdır? Açıktır. Dolayısıyla iktidardan bu kadar yoğun bir şekilde istifade etmiş olanların iktidar partisi içinde tanıdıklarının,dostlarının olmaması muhaldir (olanaksız). Bunlar açıklanmaya, ortaya çıkarılmaya muhtaç konulardır' dedi.

Bu sözleriyle kimseyi kast etmediğini belirten Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü;

'Kural olarak iktidar partisinin içerisine bu kadar girmiş bir hareketin iktidar partisinin içerisinde adamlarının olmaması da düşünülemez.'

Dört eski bakan hakkında 'FETÖ yöneticiliğinden' suç duyurusu

Arınç ve 3 Eski Bakan Hakkında 'FETÖ Yöneticiliğinden' Suç Duyurusu

Şüpheliler hakkında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Meclis Araştırma Komisyonu'nun araştırma başlatmasının talep edildiği dilekçe, savcılık tarafından kabul edilmişti.

"Hangi darbenin siyaset ayağı yoktu?"

Numan Kurtulmuş ayrıca bir süre önce 15 Temmuz girişimine ilişkin yaptığı değerlendirmede bu teşebbüsün sivil ayağının da olduğunu belirtmişti.

Kurtulmuş: 'Darbe Girişiminin Siyaset Ayağı Olmaması Mümkün mü?'

Kurtulmuş  'Siyaset ayağı da vardır, olmaması mümkün mü? Türkiye'de hangi darbede siyaset ayağı yoktu? Dolayısıyla bu kadar kendilerince hazırlanılmış, Cumhurbaşkanımızı öldürmek üzerine, öyle başlayacağı varsayılan bir darbenin mutlaka başka ayakları da vardır. Bunların hepsinin çıkartılması lazım.' ifadelerini kullanmıştı.

Onedio

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood