Çamaşır Makinesinden Çıkan Çamaşırlar Neden Kötü Kokar, Nasıl Engellenir?

Yeni yıkanmış çamaşırlarınızın bataklığı andıran kokusu sizi hayal kırıklığına mı uğrattı? Çamaşır gününü kabusa çeviren, çıkmayan lekelerden sonra sinir bozuculuğuyla zirveyi zorlayan kötü kokudan kurtulmanız mümkün! İşte kötü kokunun nedenleri ve kurtulma yöntemleri...

Çamaşır makinenizi en son ne zaman temizlediniz?

Kötü kokulu çamaşırların kaynağı, çamaşır makineniz olabilir. Çünkü, çamaşır makinesinin nemli ve karanlık iç aksamı küf ve bakteriler için en uygun ortamı sağlar. Kokan makine eşittir kokan çamaşırlar şeklinde düşünmek çok da yanlış olmaz.

Çamaşır makinenizi temiz ve hijyenik tutmak için yapmanız gerekenler ise oldukça basit. Her yıkamadan sonra kapak contasının içinde biriken suyu silmeyi unutmayın. Ayrıca deterjan bölmesini düzenli aralıklarla temizlemek, kötü kokuları engeller. Ayda bir kez çamaşır makinesi temizliği için özel üretilmiş ürünleri kullanarak da makinenizi temizleyebilirsiniz.

Deterjan miktarına dikkat edin. Çok koydum, çok temizler demeyin!

Çamaşırlarınızın için önerilen dozajdan fazla miktarda deterjan ve yumuşatıcı kullanmak kötü kokuya neden olur. Gereksiz deterjan kullanımı, aşırı köpürme ile bakterilerin çamaşırlarınıza yapışmasına neden olur. İşi uzmanına bırakın ve üreticinin doz tavsiyesine uyun. Kolaya kaçmak isterseniz, kapsül deterjanları tercih edebilirsiniz.

Çamaşır makinesini tıka basa doldurmayın!

Çamaşır makinenizi çok fazla doldurarak çamaşırlarınızın duş keyfini sabote etmeyin. Çamaşırlarınızın yeterince iyi temizlenebilmesi için suyun içinde rahatça hareket etmelerine izin verin. Biz tasarruf yapmanın daha hoş kokulu yöntemlerini bulacağınıza da eminiz!

Her çamaşır asılmak ister

Evde sinema keyfi yaparken, çamaşır makinesinin program bitiş ikazını duymadınız. Ya da geç saatte eve döndüğünüzde çıkmadan önce çamaşır makinesini çalıştırdığınızı unuttunuz. Ancak ıslak çamaşırlar asla unutmaz ve intikamlarını kötü kokarak alır!

Nemli ortamda kalan çamaşırlar, ıslak kumaşın bakterileri çekmesi nedeniyle oldukça kötü kokar. Kötü kokuya çare olarak çamaşırlarınızı bekletmeden asmayı alışkanlık haline getirin.

Mis kokulu çamaşırlar için temiz hava şart

Çamaşırlarınızın taze bahar havası gibi kokması için, sadece makineden çıkarmanız yetmez. Giysilerinizi çamaşır sepetinde unutmak, nemi içlerinde hapsederek kötü kokmalarına neden olur. Uygun hava koşullarında çamaşırlarınızı açık havada kurutmaya özen gösterin. İç mekanda çamaşır kuruturken ortamı mutlaka havalandırın. Çamaşırlarınızı tam anlamıyla kurumadan katlayıp istiflemeyin!

Popüler İçerikler

Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
Futbol Yatırımlarına Devam Ediyor: Hull City'nin Sahibi Acun Ilıcalı Yeni Bir Kulüp Satın Alıyor
Fatih Altaylı'dan 'Restoran Boykotu' Tavsiyesi! 'Gerekli Bir Silahtır, Kullanıp Atılacak Bir Şey Değil'