1858'de Britanyalılar Güney Andaman Bölgesi'ndeki Ross Adası'nı, 1857'de yaşanan Hint Ayaklanması ve benzer koloni karşıtı ayaklanmaların mahkumları için bir ceza kolonisi olarak belirlediler. Ross Adası karanlık ve korkunç bir ün edindi; mahkumlar adaya 'Kalapani,' ya da 'kara su' demeye başladılar. Bu ad suyu aşıp cehennem gibi bir yere gitmekle alakalı olan bir Hindu mitinden geliyordu.
Mahkumlar işkenceden, kötü davranılmaktan, çok çalıştırılmaktan (yol yapmak ve binalara yer açmak için ormanı temizlemekle görevliydiler), sıtma ve dizanteri gibi hastalıklardan öldüler. Dört yıllık süreçte 'getirilen 8,000 mahkumdan 3,500'ü öldürüldü ya da hastalıktan öldü.'
Daha sonra, koloni yerli Andamanlılar'a 'uygarlaştırma' methodlarıyla deneyler ve adadaki tutuklular üzerinde işkence ve insanlık dışı medikal testler yaptılar.
İkinci Dünya Savaşı sırasında ada Japonlar tarafından işgal edildi ve1941'de büyük bir deprem yaşandı. Bu iki olay önemli hasarlara neden oldu ve 1945'te ceza kolonisi sonunda terk edildi. Yine de turistler adaya yabani otlar ile büyümüş ufalanan yapıları görmeye gidiyorlar.
12 Mabel matizin öyle kolaysa klibini çağrıştırdı
editörün 13 sayısını seçmesi..