Bunu da Görmedik Demeyiz! Erkeklerden 'Pembe Otobüs' İçin İmza Kampanyası

Kadınlara ayrı toplu taşıma uygulayan şehirlerin sayısı ülkemizde giderek artıyor. Van Sivil Dayanışma isimli bir grup da ilde kadınlara özel 'pembe otobüs' uygulaması için 7 ayrı noktada imza kampanyası düzenledi. Ancak ortada ilginç bir durum vardı; kampanyayı düzenleyenler erkeklerden oluştuğu gibi, destek için imza atanların büyük bölümü de erkekti...

Kadınlara özel toplu taşıma uygulaması daha önce Bursa, Kahramanmaraş ve Malatya'da uygulamaya konulmuş ve bu gelişmeleri sizlere aktarmıştık 👇

Bursa'da 'Kadın Yolculara Öncelikli Vagon' Uygulaması!
Tartışmalar Büyüyor: Malatya'da 'Kadınlara Özel' Pembe Trambüs Dönemi Başladı
Toplu Taşımada Ayrımcı ve Cinsiyetçi Uygulama: Kahramanmaraş'ta 'Kadınlara Özel' Otobüs Tepkilerin Odağında

'Pembe Otobüs' uygulamasına yönelik talep bu kez Van'dan geldi.  Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi tarafından başta Beşyol Meydanı Dabbağoğlu Parkı olmak üzere kentin 7 ayrı noktasına kurulan stantlarla, kadınlara özel ’Pembe otobüs istiyoruz’ imza kampanyası başlatıldı. Stantlarda, bir günde 16 bine yakın imza toplanırken, erkeklerin katılımının da yüksek olduğu belirtildi.

"Ulaşımda yaşanan sıkıntının ceremesini çocuklar ve kadınlar çekiyor"

Kampanyaya imza verenler böyle bir uygulamanın Van için çok iyi olacağını söyledi. Kampanyayı yürüten Van Sivil Dayanışma grubu üyesi Kadri Elvan, ulaşımda yaşanan zorluğun ve sıkıntının ceremesini yaşlıların, çocukların ve kadınların çektiğini belirtti.

"Kadınlar rahat edebilsin diye..."

Elvan, 'Bu uygulamayı Van'ımızda gerek erkekler, gerekse kadınlar daha rahat seyahat etsinler diye başlattık. Burada isteyen karma yolculuğu da tercih edecek. Ama kadınlara rahat edebilmeleri adına onlara özel pembe otobüsün tahsis edilmesi çok daha iyi olacak. Bizler de bu uygulamayı destekliyoruz ve bu nedenle kentin 7 ayrı noktasına kurduğumuz stantlarla kadınlara özel ’Pembe otobüs’ istiyoruz kampanyası başlattık. Eminim, toplumun çoğunluğunun teveccühleri de bu yöndedir. Kampanyamız bugün başladı. Yoğun bir ilgi var. Kampanyamız cumartesi gününe kadar devam edecektir. İnşallah bu kampanyayla istediğimizi elde ederiz' dedi.

Tezat duruma sosyal medyadan da tepkiler geldi...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
YORUMLAR
05.01.2018

abi kadın niye her boka dikkat etmek zorunda ? niye siz kendinize dikkat edemiyorsunuz ? bu millet neden bu kadar sapkın amk. bu millet niye açlan niyeeeee. Delirecem yahu, kadın erkek ayrı otobüste gitsin muhabbeti ne kadar saçma. neden medenileşemiyoruz ? ne bu yobazlık uçkuruna sahip çıkamamak.

05.01.2018

KADINLARIN KORUNMAYA İHTİYACI YOK, SOKAKTA Kİ OROSPU ÇOCUKLARININ CEZAYA İHTİYACI VAR. TECAVÜZ EDEN ADAMI HAKLI GÖRÜP, CEZA ALMAMASI SAĞLANIP, BUNCA TECZVÜZE TACİZE UĞRAYAN İNSANLARI MAĞDUR ETTİKTEN SONRA KALKIPTA PEMBE OTOBÜS YAPMAYA VEYA PEMBE BOK YAPMAYA LÜZUM YOK. SUÇLUYU CEZALANDIRACAKSIN, KADINI AYRIŞTIRMAYACAKSIN. EY BUNA ONAY VEREN AHMAKLAR, SİZ SANIYORSUNUZ Kİ BİZ KORUNACAĞIZ KOLLANACAĞIZ, 2 TANE OTOBÜSE KADIN KADINA BİNDİN DİYE KORUNMUYORSUN. BUNA DESTEK VEREN HERKES AHMAKTIR, TACİZE, BU SUÇA MEYİLLİDİR. BEN KENDİMİ TUTAMIYORUM BARİ ONLAR BENDEN UZAK DURSUN DİYORLAR. BUNU DESTEKLEYEN KADINLARDAN UTANIYORUM. HEPİNİZ KORKAKSINIZ.

Essek adamlar kadinlar için imza toplayacaginiza kadinlara insan gibi davranirsaniz renkli otobuslere de gerek kalmaz

TÜM YORUMLARI OKU (90)