Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektör Protestosuna Müdahale

@politikbaykus  

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile rektörlük seçimlerinin kaldırılmasının ardından rektör atanan Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenciler bu durumu protesto etmek istedi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne, rektörlük seçimlerinde adaylar arasında yer almayan Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın atanmasına tepki gösteren gruba polis müdahale etti. Öğrencilerden bazıları gözaltına alındı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Saat 13.00 sıralarında Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney Kampüsü'nde toplanan yaklaşık 200 kişilik grubun Kuzey Kampüsü'ne yapacağı yürüyüşe polis izin vermedi. 

Öğrenci ve akademislenlerden oluşan eylemcilere, araç yolundan toplu olarak yürümelerine izin verilmedi. Polis gruba ancak üçerli gruplar halinde kaldırımdan yürüyebileceklerini bildirdi.

Bu sırada grubun içinden bazı öğrenciler ile polis arasında gerginlik çıktı. Gruptaki bazı öğrenciler yaka paça gözaltına alındı. Araya giren bazı akademisyenler, gerginliğin büyümesini önledi. Gözaltına alınanlar ise GBT kontrolünden sonra serbest bırakıldı.

Prof. Dr. Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 Kasım'da yaptığı atama ile Boğaziçi'nin yeni rektörü olmuştu.

Rektörlük Seçiminde Aday Olmayan Prof. Dr. Mehmed Özkan, Boğaziçi'nin Yeni Rektörü

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
14.11.2016

Anca gözaltına alın zaten. Ne zaman bu halkın problemine kulak verdiniz ki ? at koşturur gibi devlet yönetin bakalım. Elbet bitecek bir gün bu zulüm.

14.11.2016

Gün geçmiyor ki ülkede bir gariplik daha yaşanmasın. Öğrenci kardeşlerimizi fetö den yargılamasalar bari!!!

14.11.2016

Abi rektörü neden cumhurbaşkanı atar hiç anlamıyorum.Üniversite içerisinde aday hocalar arasından seçimle 1. olan rektör olsun bu kadar basit.

14.11.2016

Çünkü Fetö adı altında yapılan uyanıklıklar dan birisi olan; Rektör Seçimlerinin Kaldırılması KHK'sı getirildi. Dilersen şuradan okuyup daha detaylı bilgi edinebilir ve cahil halkımızın bilgilenmesinde yardımcı olabilirsin ; http://medyascope.tv/2016/10/29/son-dakika-khk-ile-universitelerde-rektor-secimleri-kaldirildi/ Sözüm sana değil sakın yanlış anlama beni.

TÜM YORUMLARI OKU (11)