Boğaz'ın En Güzeliydi, Keşke Bu Yol Hiç Bitmeseydi: Emektar Paşabahçe Vapuru Satışa Çıkıyor

İstanbul'un bir bir yok olan vapurlarına bir yenisi ekleniyor. Uzun bir süredir Beykoz Belediyesi önünde atıl durumda olan ve çürümeye terkedilen Paşabahçe vapuru satılıyor. Uzun yıllar Boğaz'da hizmet veren 67 yaşındaki Şehir Hatları emektarının 'satışı ve sökümü' için ihale açıldı.

📷 Adalar Postası 

Basın İlan Kurumu'nun resmi portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, 1952 inşa tarihli, 73,84 metre boyunda Türk Bayraklı, İstanbul Beykoz mevkiinde bulunan Paşabahçe isimli şehir hatları yolcu gemisinin, 618 Sayılı Limanlar Kanununun 7'nci maddesi uyarınca, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında açık teklif usulü ile satışı ve sökümü yapılacak.

İhale İstanbul Liman Başkanlığı 3. Kat Toplantı Salonunda 4 Kasım 2019 tarihinde saat 16:00’da gerçekleştirilecek.

Paşabahçe Vapuru’nun son durumu havadan görüntülendi 🎥

Paşabahçe Vapuru, Denizcilik Bankası tarafından 1952 yılında İtalya’nın Taranto Tersanesi (Cantieri Navale di Taranto) tezgâhlarında inşa ettirildi.

Adalar Postası'nda yer alan tarihçeye göre, uzak yol kaptanları Fikret Altınbuçuk ve Faik Kul yönetiminde 1 Ekim 1952 Çarşamba günü İstanbul'a vardı. 

Haliç Tersanesi’nde revizyona alındıktan sonra, bir deneme seferi sonrası 22 Ekim 1952 akşamı saat 18:00’de Karaköy İskelesi'nden 1.200 yolcusuyla önce Heybeliada ve Büyükada’ya uğradı. Ardından 19:45’te Yalova’ya varmak suretiyle ilk seferini yaptı.

Tam 58 sene boyunca sefer yapan Paşabahçe vapuru, 2010 yılında seferden alındı.

2011 yılında Beykoz Belediyesi tarafından “kültür amaçlı kullanılmak üzere” satın alınarak müze yapılması planlanmaktayken nikâh salonu oldu. 

Daha sonra bakım masrafları karşılanamadığı gerekçesiyle batırılmasına ve dalış sporlarında kullanılmasına karar verildi. Ancak sonrasında bu karardan vazgeçildi.

Bir zamanlar Boğaz'ın en güzel vapuru olan Paşabahçe şimdi hurdaya çıkmış vaziyette, söküm için geri sayıyor...

Paşabahçe vapurunun satışı sosyal medyanın da gündeminde 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
25.10.2019

İki yaka arasi yolcu tasimaciligina dair müze yapilsa fena olmazdi, yine de işlemesindense satilmasi daha iyi bi fikir. Yarin bi gun calisirken sorun yasanirsa “eski” diye duyari kasilacak seyin satiliyor olmasina tepki gostermemek gerek

25.10.2019

Müze olarak değerlendirilse çok güzel anlamlı olurdu ama zor.Herşeyi para,rant ve maddiyat olarak gören bir anlayış yönetiyor ülkeyi.İnsana saygısı olmayanın,doğaya saygısı olmayanın tarihe saygısı olur mu ?!

Tr para bitti demekki :)

TÜM YORUMLARI OKU (9)