Biz Ünlülerin Gelip Geçici Yaz Aşklarıyla Oyalanırken Geçtiğimiz Hafta Bilim Dünyasında Yaşananlar!

2020'de hepimizin merakla beklediği tek bir bilimsel haber var o da koronavirüs aşısı... Ne yazık ki henüz bu konuda olumlu bir haber veremiyoruz. 😔 Ama geçtiğimiz hafta olup biten ilgi çekici birkaç gelişmeyi şu şekilde sıraladık sizler için. 🤗

Bilim insanları, Havyar kaynağı olan ama nesli tehlikeye giren balıkların verimliliğini arttırmak isterken beklenmedik bir melez türle karşılaştı.

Havyar, oldukça pahalı bir su ürünü. Bu yüzden üretim kaynağını güvenceye almak isteyen 'Macaristan Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Araştırma Enstitüsü' havyar kaynağı balıklar üzerinde bazı araştırmalar yürütmüş.

Bu araştırmalar sırasında en kaliteli havyarın kaynağı olan 'Rus Mersin Balığı' ve 'Kaşık Ağzılı Mersin Balığı' melezlenmiş. Söylenenlere göre bu bilinçli bir eylem değilmiş, tamamen yanlışlık olan bir durum olduğunu söylüyorlar. Sonuç olarak havyar üretiminde oldukça bir verimli, yeni bir tür ortaya çıkmış...

Dünya üzerinde insan, görüşü en iyi canlılardan birisiyken bilim insanları biyonik gözün insan gözünden daha iyi olduğunu ortaya çıkardı.

Araştırmalar yapay göz kullanan kişilerin görüşünün, dünyadaki tüm canlılardan daha iyi olacağı göstermiş. Üstelik uzak gelecekte değil, önümüzdeki 10 yıl içerisinde tüm insanlığın, bu teknoloji harikası biyonik gözlüğü kullanabileceğini fikrini öne sürmüşler.

Biyonik gözlüğün insan gözünden en büyük farkı karanlıkta da görmeyi sağlayabilecek olması. Ortam fark etmeksizin biyolojik gözün görüşte 46 kat daha iyi bir görüntü kalitesi sağlayabileceğini ancak bunun henüz onaylanmadığı da belirtilmiş.

Hangi kesici kullanılırsa kullanılsın asla kesilemeyen bir yapı taşına sahip madde üretildi.

Alman ve İngiliz bilim insanları, son derece zorlu uğraşları sonucunda 'Proteus' denilen maddeyi üretmeyi başarmış. Silah ve güvenlik sektöründe devrim yaratması beklenen bu madde, alüminyumun yapısında bulunan seramik parçacıklarıyla ortaya çıkmış.

Sert yapısı ve kırılmaya dirençli yüzeyindeyse aragonit kabuklarının etkisinden yararlanılmış. Bilim insanları üst yüzeyinde deformasyonlar yaratılabileceğini kabul etseler de tamamen parçalamanın imkânsız olduğu konusunda son derece iddialılar...

Platon'un binlerce yıl önce ortaya attığı bir teori, bilimsel araştırmalar sonucunda doğruluk kazandı.

Platon'a göre tüm dünya kübik parçacıklardan meydana gelmişti. İşte günümüzde bilim insanların yürüttüğü bu savın son derece doğru olduğunu ortaya koymuş. Bölünen bir nesnenin en çok küp şeklinde parçalara ayrıldığı gözlemlenmiş.

Tabii atom kavramının bu durumu değiştireceğiniz düşünebilirsin ama bizim olduğunu düşündüğümüz dairesel atom şekli sadece sembolden ibaretmiş. Bir nesneyi her seferinde ikiye bölerek sonsuz bir akış oluşturunca ortaya çıkan şekiller çoğunlukla köşeli şekiller oluşturmakta.

Koronavirüsün nasıl tüm dünyayı tehdit edecek kadar tehlikeli bir hâl almasının gizemi sonunda çözüldü.

Virüsün bağışıklık sistemine yerleştikten sonra hiçbir belirti göstermeden bile kendini uzun süre gizleyebildiği ortaya çıkmış. Normal şartlarda vücuda giren patojenler bağışıklık sistemimizin kuvvetine göre yok edilebilmekte. 

Ancak Covid-19'un farkı tam da bu noktada gözlemlenmiş. Korona tamamen yok edilemediği gibi bir de yerleştiği yerdeki hücreleri ele geçirerek hızla çoğalabilmekte. Hele bir de bağışıklığı düşük bir vücutsa vah haline o kişinin...

Bu içeriklerimize de göz atabilirsiniz. 🤗👇

Öz Güven Patlaması Yüzünden Ölüme Giden Yolda İpini Kendi Eliyle Çeken Kâşif: Ferdinand Macellan

👇

700 Yıl İnsanlıktan İzole Yaşam Sürdüler! Dünyanın Gelmiş Geçmiş En Vurdumduymaz İnsan Topluluğu: Bavand Hanedanı

👇

Yüzlerce Kişinin Dans Ederek Hayatını Yitirdiği İnsanlık Tarihine Geçen En Gizemli Toplu Ölüm Vakalarından Biri: Dans Salgını

Popüler İçerikler

Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
YORUMLAR
27.07.2020

Bu tarz paylaşımları sürekli hale getirseniz keşke, sürekli birkaç bin takipçisi olunca ,zengin birine yamanınca kendini ünlü zanneden kişileri görmekten bıktık.

27.07.2020

Keşke.. Aynı fikirdeyim.

27.07.2020

Bu tür bilgi ve kültürel paylaşımları daha sık bekleriz.... ... 🇹🇷🇹🇷🤪🤪👍👍

29.07.2020

Kaynakların nerede editör? Bilimsel makaleler nerede? Bilimsel bir paylaşım yapacaksan bilimsel yöntemlerle yapacaksın. Referans ve kaynak okuması olmadıktan sonra bunların hepsi asparagas.

TÜM YORUMLARI OKU (15)