Bill Gates de Koronavirüsle İlgili Düşüncelerini Dile Getirdi: "2021 Sonbaharına Kadar Normale Dönmeyebilir!"

Bill Gates, Salı günü PBS kanalında yaptığı açıklamada Amerikalılar'ın koronavirüsün etkilerinden 2021'in sonbahar dönemine kadar kurtalamayabileceğini söyledi.

Çünkü COVID-19 için bir tedavi geliştirmeye çalışan araştırmacılara göre, bir aşının geliştirilmesi ve uygulanmasının bir yıldan fazla süreceğini dile getirdi. Aşının oldukça önemli olduğunu, aşı olmadan hiçbir şeyin normale dönmeyeceğini belirten Gates, durumun virüsten fazla etkilenen her ülke için geçerli olduğunu söyledi.

ABD'deki yaşamın bundan altı ila 12 ay sonra nasıl görüneceğini anlamak için, Çin'i örnek gösterdi.

“İnsanları işe geri gönderiyorlar, ama maske takıyorlar. Ateşleri kontrol ediliyor. Büyük spor etkinlikleri yapılmıyor.' Böylece ikinci bir yayılımın önüne geçileceğini söyledi.

Gates, 'temas takibi'nin de önemine dikkat çekti.

Temas takibi Güney Kore'nin başarılı bir şekilde uyguladığı bir yöntem. Temas takibi enfekte bir kişiyle yakın temas içinde olanların yakından izlendiği bir süreç. Bu virüsün yayılmasının önüne geçmek ve yayılımın önüne geçmek için oldukça önemli ve etkili bir yol.

Gates, bunun yanında İsveç gibi virüsten az etkilenen ülkelerin de izlenmesi ve bu gibi ülkelerin başarıya ulaşmış politikalarının incelenmesi gerektiğini söylüyor.

Gates bunun için Washington Üniversitesi'nde küresel bir sağlık araştırma merkezi olan Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü ile ortaklık kurmaya da hazırlanıyor.

Koronavirüs Raporu! Spor Dünyasında 9 Nisan'da Öne Çıkan Haberler
Koronavirüs Salgını: Dünyayı Sarsan 100 Günde Neler Yaşandı?
Koronavirüsten En Çok Etkilenen Ülkelerden Biri Olan İtalya'da Yaşayan İnsanların İçinde Bulunduğu Trajik Durumlar

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
10.04.2020

Bu kavat ne derse çıkıyo, tamam kasıma kadar evdeyiz 🤦

Pasif Kullanıcı
11.04.2020

Canlı canlı kapitalizmin çöküşüne şahit oluyoruz.Kaos un oluşmaması için insanlar arasındaki gelir dağılımının düşmesi gerekicek.Bu süreç 1 bucuk yıl kadar sürerse muhtemelen yeni bir çağın başlangıcı olarak bile adlandırılabilir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ