Bilim İnsanları Güney Amerika'da Karanlıkta Parlayan Bir Kurbağa Cinsi Buldu!

Bilim insanlarının bu yeni keşfi zooloji, biyoloji kimya çevrelerini heyecanlandıracak cinsten oldu. Güney Amerika Amazonları'nda keşfedilen bu minik kurbağa karanlıkta neon yeşil olup etrafa ışık saçıyor. Metro'nun haberini sizler için hazırladık.

İlk bakışta bu ağaç kurbağası oldukça sıradan bir kurabağa gibi görünüyor.

Ancak oralığı karartıp bir UV ışıkla bakacak olursanızbu tuhaf yaratığın parlak floresan yeşilini görmeniz mümkün olacak.

Ayrıca bu Güney Amerika benekli ağaç kurbağasi (Hypsiboas punctatus) dünyada keşfedilen ilk floresan amfibiyen olma özelliğine sahip.

Normal ışıkta kurbağanın derisi donuk yeşilimsi kahverengi renkte ve üzerinde küçük kırmızı lekeler var.

Ancak Arjantin'de bulunan bu tuhaf kurbağa, kısa dalga boylarında ışığı absorbe edip sonra daha uzun dalga boylarında tekrar ortaya çıkartan - yani doğal bir parlaklık yaratan floresan cilt pigmentlerine sahip. Bunun sebebi de hem lenf hem de glandüler sekresyonları kullanarak kimyasal bir madde üretmesidir.

Bu floresan özellik bazı balıklarda, akrep ve kuşlarda görülmüştür, ancak var olan 7.000'den fazla türdeki amfibiyende şimdiye kadar hiç parlama özelliğine rastlanılmamıştı.

Fakat omurgalılarda daha önce görülmüş bir özellik değildi.

Buenos Aires'teki Bernardino Rivadavia Doğa Bilimleri Müzesi'nden bilim insanları, bu kurbağaların parlaklıklarını% 30'a kadar arttırabildiklerini ortaya çıkardılar.

Buenos Aires Üniversitesi'nden fotokimyacı Dr. Maria Gabriella Lagoria, Chemistry World'e verdiği röportajda, 'Bu o proteinlerin veya polienik zincirlerin genelde bulunduğu diğer omurgalılarda bulunan fluoroforlardan çok farklı' dedi.

Çalışmalarını Ulusal Bilimler Akademisi Bilimsel Raporu'nda yayınlayan ekip, bu ağaç kurbağalarının birbirleriyle iletişim kurmak için parladığını düşünüyor.

Güney Amerika benekli ağaç kurbağası (Hypsiboas punctatus) Dünya üzerinde bulunan ilk floresan amfibiyen olarak literatüre geçti.

Bilim insanları ise artık Amazon ormanlarında yaşıyor olabilecek diğer floresan hayvanları bulmanın peşinden gideceğe benziyor.

Popüler İçerikler

ODTÜ'lü Profesörün Canlı Yayında 'Torpil' İsyanı: "Çocuk Sınavı Kazanıyor, Almıyorlar"
Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
Elazığ’da 3 Kişi “Bizi Cin Çarptı” Diyerek Yardım İstedi, Polisler Hoca Çağırdı!
YORUMLAR
25.03.2017

en altta yakında pet shop'larda yazısı yok hayret. Bunları da yakında evcil hayvan yapıp pazarlarlar keşfedildiklerine pişman olur hayvanlar

25.03.2017

Yok yok boya yutmuştur o :) :)

hiç mi belgesel izlemiyorsunuz ya onedio !!

TÜM YORUMLARI OKU (4)