Bilim Cevaplıyor: GDO İyi midir, Kötü mü?

21. yüzyılın en büyük problemlerinden birisi de GDO'lu ürünler. Sürekli olarak gündeme gelen be doğrudan kanser ettiği söylenen bu ürünler iyi mi yoksa kötü mü?

Popüler İçerikler

Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
"Seçimi Murat Kurum Kazanacak" Diyen Astrolog Nuray Sayarı Kendisine Yanlış Doğum Bilgisi Verildiğini Söyledi
YORUMLAR
13.04.2017

Bu kadar manipüle edici bir video izlemedim. Yıllardır aynı pisliği yapıyorsunuz. Önce ortaya attığın bir yalana tarihsel arka plan oluştur. Sonra e zaten bilimde böyle söylüyor de. Haa tammam Bilim söylüyorsa sorun yok. Tutmuş doğal ortamda yapılan melezlenmeyi GDO ile karşılaştırmış. Biz de bu işi doğrudan genlerle yapıyoruz diyor. Hadi lan ordan. Bak arkadaşım bir kere Sen git önce darwinin türlerin kökenini oku. Doğadaki her bir canlının çok uzun bir tarihsel arka planı var. Her bir bitki inanılmaz koşullarda belki binlerce farklı olasılığın bir araya geldiği bir ortamda meydana gelmiş. Ve doğada inanılmaz bir ekosistem var.

13.04.2017

Peki sen Genler hakkında ne biliyorsun? Genlerin yüzde kaçı hakkında bir bilgin var? Hadi diyelim genlerin bütününü çok iyi tanıyorsun. Yine de bir canlıyı sadece genetik materyale indirgeyemezsin. Diyelim ki ortaya yeni gıda türleri çıkardın bunun ekosistemi bozmayacağının garantisini verebilir misin? Bir kere çiftçilerin yaptığı aşılama ya da çaprazlamalarda seçici olan şey doğanın kendisi çiftçiler değil. Ama sen genetikle oynayarak doğanın tanımadığı bir ürünü zorla ona dayatıyorsun. Bunun sonuçlarını bir düşün. Bu kadar indirgemeci bir zihniyet olabilir mi? Modern insan hakikaten Tanrıyı kıskanmaya kurban gitmiş vaziyette.

"Monsanto" nedir? necidir? ne yapar? önce bunlara bakın sayın Onedio severler. Bana kimse gdo iyidir diyemez. Sıradan vatandaşın kafasını attırmayın!

13.04.2017

"Glifosat diğer ilaçlara göre insanlara daha az zararlıdır." cümlesine kadar dinledim ve kapattım. Bilimsel makalalelere dayanmayan yanlı bilgiler var. Glifosat içerikli roundup bugün hollandada yasaklı bir ilaçtır. GDO nun gerçek etkilerini içeren bilimsel çalışma yapmak için GDO lisansını elinde bulunduran firmadan izin almak zorundasınız. Kimse de bu izni vermez. Yapılan bir kaç araştırma sonucu var buyrun ; http://www.mnn.com/green-tech/research-innovations/stories/did-gmo-corn-give-these-mice-giant-tumors

TÜM YORUMLARI OKU (6)