Belçika Mahkemesi: PKK'nın Faaliyetleri Terör Suçu Değil

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir mahkeme, PKK'nın Türkiye'de yürüttüğü faaliyetlerin 'silahlı mücadele kapsamında olduğu için terör suçu oluşturamayacağı' yönünde skandal bir karara imza attı.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre mahkeme, aralarında Kongra-Gel Eş Başkanı Remzi Kartal ile Zübeyir Aydar'ın da bulunduğu 36 sanık hakkında takipsizlik kararı verdi. Bu İki isim de PKK'nın Avrupa'daki üst düzey yöneticileri arasında yer alıyor.

Belçika'da 2006 yılında PKK hakkında soruşturma açılmış, soruşturma sonucu Ekim 2015'te de gecikmeli olarak dava açılmıştı.

Savcılık, PKK yöneticilerini 'terör eylemlerinde bulunmak', 'zorla haraç almak', 'sahte belge düzenlemek ve ticaretini yapmak'la suçlamıştı.

İddianamede ayrıca PKK yöneticilerinin, Avrupa'da küçük yaştaki kişileri ailelerinden kopararak, Türkiye'nin güneydoğusu ile Irak ve Yunanistan'daki kamplarda silahlı mücadeleye hazırladığı belirtilmişti.

Federal savcının bu karara itiraz etme hakkı bulunuyor.

Dışişleri'nden kınama geldi

Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'Belçika'da yerleşik PKK terör örgütü ile iltisaklı 36 özel ve tüzel kişiye karşı Belçika Federal Savcılığı tarafından başlatılan ve 2010 yılından bu yana süren soruşturmada yetkili Soruşturma Dairesinin, Federal Savcılığın davanın Ceza Mahkemesine sevkine yönelik talebini reddettiği öğrenilmiştir. 

Bu kararı, terörle mücadelede ilkesiz bir tutumun ve PKK terör örgütünün bugüne kadar Belçika'da rahatça faaliyet gösterebilmesine imkan sağlayan zihniyetin açık ve yeni bir göstergesi olarak değerlendiriyor ve kınıyoruz. 

Belçika yargısının, 2010 yılından bu yana hukuk ilkelerine uymayan bir şekilde sürüncemede bırakılan bu davada bugün yaşanan vahim yanlışı düzeltecek adımları gecikmeksizin atmasını bekliyoruz.'

Daha önce de PKK çadırına izin verilmişti

Belçika, geçtiğimiz mart ayında Türkiye-AB arasındaki mülteci anlaşmasının yapılacağı AB Konseyi binasının yakınlarında, PKK'nın çadır kurmasına izin vermişti.

Brüksel'deki PKK Çadırı Kaldırıldı

Popüler İçerikler

Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
YORUMLAR
03.11.2016

Onlarda izin veriyorsa Kürdistan'ı Belçika'da kursunlar o zaman aq.

03.11.2016

Terör örgütü olarak görmüyorsanız alın o zaman bütün pkklıları Belçikada yaşasınlar. Çocuklarınızı kaçırsınlar, haraç kessinler, devleti tanımasınlar, askerlerinize saldırsınlar, Belçika da ayrı bir devlet kurmaya çalışsınlar. Ne de olsa terör örgütü değilmiş ya, gül gibi geçinirsiniz işte...

03.11.2016

Üçlü yavşaklar: Fransa, Hollanda ve Belçika.

TÜM YORUMLARI OKU (48)