Belçika'dan Skandal Karar: Temyiz Mahkemesi PKK'yı 'Terör Örgütü' Saymayan Kararı Onadı

Belçika Temyiz Mahkemesi, PKK'nın silahlı faaliyetlerinin 'Türkiye'nin iç anlaşmazlığı' olduğunu ve bu nedenle de terör örgütü sayılamayacağı yönündeki alt mahkeme kararını onadı.

İddianameden: 'Terör eylemleri, zorla haraç alma, tehdit, sahte belge ticareti'

Savcılık iddianamesinde, PKK'nın Belçika ve diğer Batı Avrupa ülkelerinde küçük yaştaki çocukları ailelerinden kopararak silahlı eğitim kamplarına götürdüğü belirtilmişti.

Savcılık, PKK yöneticilerini terör eylemlerinin yanı sıra, zorla haraç alma, tehdit, sahte belge düzenleme ve ticaretini yapmakla suçlamıştı.

Brüksel Mahkemesi takipsizlik kararı vermişti

Savcılığın soruşturması, 9 yıl gecikme ile davaya dönüştü. Ekim 2015'de Brüksel Mahkemesi'nde açılan dava Kasım 2016'da sonuçlandı. 

Brüksel Mahkemesi, PKK'nın Türkiye'de yürüttüğü faaliyetlerin, 'silahlı mücadele kapsamında olduğu için terör suçu oluşturmayacağına' hükmetmiş ve aralarında PKK'nın Avrupa'daki yöneticilerinden Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın da bulunduğu 36 kişi hakkında takipsizlik kararı vermişti.

'Türkiye'nin iç meselesi'

Federal savcı, mahkemenin bu kararına itiraz etmişti. PKK üyesi 36 kişiyi kapsayan dosya temyiz mahkemesi sayılan Kamer van İnbeschuldigingstelling (KI) adlı yargıçlar heyetine gönderildi. Temyiz mahkemesi, 'silahlı Türk - Kürt anlaşmazlığının Türkiye'nin iç meselesi' olduğu gerekçesiyle PKK'nın terör örgütü sayılamayacağına karar verdi.

Mahkeme, PKK üyeleri hakkında kovuşturmaya gerek olmadığını karar bağladı.

PKK, Türkiye'nin yanı sıra ABD ve Avrupa Birliği tarafından da 'terör örgütü' olarak nitelendiriliyor.

Sosyal medyadan tepkiler...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR
15.09.2017

avrupa turkiyeye her zaman negatif gozle bakmistir, bu bir gercek ama suda baska bir gercekki gerilim yaratirsan, dusmanlik gosterirsen sadece daha cok dusmanlik bulursun. bunlar uluslararasi iliskilerin ic politikaya show malzemesi yapilmasinin, bilerek yukseltilen gerilimlerin sonuclaridir. buyuk devlet adamligi ataturk gibi en buyuk en kanli savaslarini yaptigin ulkelerin devlet liderlerini bile ingiltere kralini, iran sahini ulkende dostane sekilde agirlamak, cikarlarin dogrultusunda ortak noktalarda isbirligi yapabilmektir. onune cikana hirlayip sen kimsin demek degil.

15.09.2017

Ben parti tutmam lakin Batının istediği herzaman belli olmuştur iyi ilişkilerdede olsan her dediğinide yapsan güçsüzsen yine seni ezerler.Şuanda müslümanların yaşadığı kesimler avrupa için aynı yemek gibi.Petrol maden yatakları olsun vb diğer etmenler iyi olsakta bizi 1 numaralı hedef haline getiriyor.Gerçi Allahın hikmeti bu.Kurana uymaman cezalarını biz çekiyoruz.İslamda sıkıntı yok gayrimüslimler işbirliği yapabilirsin. Lakin Allahı değil onları güç edinirsen.Gücünü çekti mi adamlar dımdızlak ortada kalırsın.

15.09.2017

Devletimiz Pkk'yı terör örgütü saymıyor ki, elin oğlu ne yapsın? Habur'dan davul zurnalarla karşılamaları, megri megrileri, Ankara'nın göbeğinde göndere Kürdistan bayrağı çekmeleri, Sayın Öcalan'ları, unutmadık.

15.09.2017

Yalnız bunlar açılım sürecindeydi. İspanya'nın ETA ile yaptığı gibi.

Pasif Kullanıcı
15.09.2017

Belçika çok güzel memleketsin, harikasın, hep sana hayranlık duymuşumdur ama Allah belanı versin. Kusura bakma

TÜM YORUMLARI OKU (72)