BBC Bile Kayıtsız Kalamadı: David Bowie'nin 'Benzetildiği' Duvar Resmi Dile Düştü

Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden ‘glam rock’ ın kralı David Bowie’nin anısına Britanya’da çizilen bir grafiti, görenlere ‘Keşke hiç çizmeseymiş’ dedirtti.

Bowie’nin doğduğu yer Londra’nın Brixton mahallesinde çizilen resmi, 16 Ocak’ta hayatını kaybetmesinin ardından hayranlarınca ziyaret akınına uğramış, ünlü müzisyenin anıldığı önemli bir merkez halini almıştı.

Bu resimden sonra Bowie’nin Ziggy Stardust karakteri, Sheffield şehrinde grafiti sanatçısı Trik09 tarafından hayli farklı bir yorumla yeniden çizildi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

BBC’nin yerel radyo kanalı grafitinin fotoğrafını “Harikülade görünüyor değil mi? ” diyerek ti’ye aldı. Birçok kullanıcı, bu tweet’in ardından sanatçının Bowie’nin nasıl göründüğüne dair bir fikri olmadığı yorumunu yaptı. Resmi İspanya’da 80 yaşındaki bir kadının önemli bir İsa portresini düzeltmeye çalışırken ortaya çıkan görüntüye benzetenler de oldu.

Independent gazetesi ise çizimi “Shieffeld’de yeni bir David Bowie çizimi var ve herkes ondan nefret ediyor” başlığıyla haber yaptı.

Sanatçının yorumlara ne tepki verdiği ise henüz bilinmiyor.

Diken

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
YORUMLAR
04.02.2016

sanat yapmak yorumlamaktır da. Sanatçı kendisi böyle görmüş. daha çocukken gittiğim kurslarda önümüzde duran natürmort resmederken arkadaşım bambaşka renkler kullanıyordu. Hocaya söyledim o yanlış renkler kullanıyor diye. Hoca dedi ki herkes farklı görür. Bowie öyle kalsın kimse yatak odalarında astrımıyor beğenmeyenlere

05.02.2016

getirdiğim örnek renkler üzerineydi. Tek tek söylemek gerekirse, evet ressam insan vücudu da yorumlar, gökyüzünü, denizi, hatta senin görmediğin soyut olarak aldıladığın duyguları da somutlaştırır. tam tersine bir yüz bile çiziyorsan yorum katabilirsin. o Zaman Picasso hakkında ne dersin. Eserlerine bakarsan adamın anatomiyi bilmesi şöyle dursun bir canlı insanı sanki hiç görmemiş hepsini kırık camın ardından çizmiş gibi. Ya Salvador Dali'nin resimlerine bakarsan öyle dünya yok. Ben Picasso'yu hiç sevmiyor saçma buluyorken Dali'yi çok takdir ederim. Sanatın güzel tarafı gözlerle gördüğümüz dünyanın çeşit çeşit yorumlanmış olmasıdır. Renkler tartışılmaz. pardon dha açıklayıcı olayım zevkler ve renkler tartışılmaz.

04.02.2016

Süngerbob'un bi bölümünde Squidward güya çok yakışıklı bi şeye dönüşüyodu, ona benziyo

04.02.2016

O duvardaki David Bowie'yse ben de Madonna'yım. :D

TÜM YORUMLARI OKU (4)