Başarıya Giden Merdivenleri Nasıl Tırmanacağınızı Bir Bir Anlatıyoruz!

Birçok insan, içinde bulundukları durumun kendi kendine değişmesini bekler. Bu insanlar, durumlarını geliştirebilmek adına kendilerini daha iyi bir noktaya taşıma isteği duymazlar. Siz bunu yapmayın.

Şansın sizi bulmasını beklemek yerine kendinizi muhteşem şeyleri başarabilmek için donanımlı hale getirirseniz; etkileyici işler yapabilir, problemleri çözebilir, insanların hayatlarını geliştirebilir ve önemli insanlar tarafından fark edilebilirsiniz.

Kişiliğinizin ve yaptığınız işlerin kalitesi tamamen sizin kontrolünüz altında. Ama bunun için beklemeyin, harekete geçin.

Nasıl mı? Gelin hep birlikte öğrenelim...

1. Gelirinizin en az %10'unu kendinizi geliştirmek için harcayın.

Para vermediğiniz şeylere genelde çok da dikkatinizi vermezsiniz. Aynısı kendiniz için de geçerli değil mi? Kendi eğitiminiz, yetenekleriniz için harcadığınız her bir kuruş, size çok daha fazlası olarak dönecektir. Kendinize harcayacak paranız olmadığını düşünüyorsanız eğlenceye, yemeğe, kıyafetlere verdiğiniz parayı düşünün. Bu sadece öncelik meselesi.

2. Boş vaktinizin en az %80'ini öğrenmeye ayırın.

Boşa harcanmış tek bir saniyeyi bile geri alamayız. Bu kaybolan vakitler, bize kötü bir gelecek olarak dönerler. Eğlenmek güzeldir, evet, hepimiz bunu severiz. Peki ya bu eğlence bize bir şey katmıyorsa? Hayatın eğlenceden ibaret olmadığını biliyoruz. Daha önemli olan eğitimdir ve ikisi de önemli olmasına rağmen eğitimin gelecekte getirisi çok daha yüksek olacaktır.

3. Para için çalışmayın, öğrenmek için çalışın.

Robert Kiyosaki'nin de dediği gibi:

Gençken öğrenmek için çalışın, para kazanmak için değil.

Varlıklı ve mutlu insanlar öğrenmek için çalışırlar. Enerjinizin sadece %20'sini işinizi yapmak için kullanmalısınız, geri kalanını ise kendinizi geliştirmek ve öğrenmek için ayırmalısınız. Daha iyi bir düşünür, iletişimci olmak ve becerilerinizi artırmak için ayırdığınız zaman sayesinde işinizdeki performansınız da artacaktır. Öğrenmek ve dinlenmek için ayıracağınız zamanın önceliğini iyi belirleyin.

4. Eğlenmek için öğrenmeyin, değer yaratmak için öğrenin.

İçinde bulunduğumuz medya ve bilgi çağında edinebileceğimiz birçok bilgi var. Ama öğrenmeyi bir alışkanlık haline getirmezseniz onlar sadece sığ bilgiler olarak kalacaktır. Bir şeyler öğrenirken o öğrenmenin bir getirisi olmalıdır. Günümüzde birçok insan, sadece kitap okuduğunu söyleyebilmek için kitap okumaktadır. Eğer o kitaplardan öğrendiklerinizi kullanmıyorsanız sadece vaktinizi ve enerjinizi boşa harcıyorsunuz demektir.

5. Paranızın en az %10'unu size daha fazla para kazandıracak araçlara yönlendirin.

Çok az insan gerçek bir zenginlik yaratabilir. Yüksek gelirli birçok insan zengin değildir çünkü gelirleriyle yaşam tarzları denk gitmektedir. Daha fazla kazanırsanız daha fazla harcarsınız. Çok az insan yatırım yapmak için para kazanıyor. Yatırım yapmaya şu ana kadar başlamadıysanız yerinizde pişmanlık içinde oturup beklemeyin. Bugün başlayın.

6. Almaktan çok vermeye odaklanın.

Birçok insan benmerkezlidir. Ancak bir kere dünyanın farkına varırsanız isteğiniz almaktan çok vermek yönünde değişecektir. Zaman içinde bunun sizi daha fazla tatmin ettiğini fark edeceksiniz. Bir kere başkaları için güzel bir şeyler yapmaya başladığınızda insan ilişkilerinin iç yüzünü de anlayacaksınız. İnsanlar sizi daha fazla sevecek, size daha fazla güveneceklerdir.

7. Rekabet yerine iş birliğine önem verin.

Birçok insan, iş birliği yapmak yerine rekabet etmeyi tercih ediyor. Rekabet ederken kendinize odaklanırsınız. Burada düşük seviyede bir düşünme söz konusudur çünkü kendi başınıza yapabilecekleriniz sınırlıdır. Rekabet ederken gerçek bir çözüm yaratmaktan çok kazanmak ön plandadır. Oysa iş birliği böyle değildir. Başkalarıyla çalışırken kendi başınıza yapabileceğinizden çok daha fazla bağlantıya sahip olur, düşünme biçiminizi geliştirirsiniz.

8. Başkalarına ne kadar muhtaç olduğunuzu kabullenin.

Sürekli olarak yardım istediğimizin ve yardım aldığımızın hepimiz farkındayız. Aslında insanlar, diğer insanlara büyük ölçüde bağımlıdırlar. Ancak bu bağımlılığın farkına varmak bilgelik ve alçak gönüllülük gerektirir. Bunun farkına varın ve hayatınızdaki insanlara gerekli minnettarlığı gösterin.

9. Kendinize 10 kat büyük hedefler koyun ve bundan korkmayın.

Ayda 3.000 TL kazanmak yerine 30.000 TL kazanmak nasıl olurdu? Böyle bir şey mümkün mü? Elbette mümkün. Bunu yapan insanlarla aranızdaki fark; eğitim, ilişkiler ve strateji. 

Eğer kendinize 10 kat daha fazla kazanmak gibi bir hedef koyarsanız, günlük hayatta yaptığınızdan çok daha farklı düşünüp, farklı davranmaya başlamanız gerekir. Böyle bir hedef koymak, kendiniz için yapacağınız en güzel şey olabilir. Ama bunu yapmak için daha cesur olmalısınız. Korkmayın, hedeflerinizi belirleyin ve yola koyulun.

10. Pazarlamada gerçekten iyi olun.

Birçok insan pazarlamanın kötü ve ahlak dışı olduğunu düşünür. Birçok sanatçı kendi işlerinin saf kalması için pazarlamadan uzak dururlar. Ama pazarlama, insanların yaptığınız işlere daha kolay ulaşmalarını sağlar. Eğer satış işiyle ilgileniyorsanız insanlar bir anda belirip ürünlerinizi almaya başlamayacaklar. Birçok insanın başarısız olmasının sebebi pazarlamadan korkmaları veya kaçınmalarıdır. Bir ürünün içeriği kadar tasarımının ve dağıtımının da önemli olduğunu unutmamak gerekir. Aynı kural hayatınız için de geçerli.

11. Harcadığınız zamana ve çabaya değil, sonuca odaklanın.

Bir girişimcilik platformunun kurucusu olan Dan Sullivan insanları zaman ve çaba ekonomisinde olanlar ile sonuç ekonomisinde olanlar olarak ikiye ayırıyor. Eğer zaman ve çaba ekonomisindeyseniz meşgul olmaya odaklı olursunuz. Bir konuyla ilgili ne kadar zaman ve enerji harcarsanız getirisinin o kadar çok olacağını düşünürsünüz. Sonuç ekonomisinde ise belli bir sonuca ulaşmaya odaklı olursunuz. Önemli olan o noktaya en etkili şekilde varmaktır. Siz de sonuca odaklanın, harcadığınız vakte ve çabaya değil.

12. Çevrenizi yaptığınız işe göre değiştirin.

Çevreniz yaptığınız işi etkiler. Dolayısıyla farklı işleri aynı ortamda yapmak etkisiz ve verimsiz olacaktır. Birçok insan bu yanlışa düşer. Siz, hangi işi nerede daha verimli yaptığınızı bulmaya çalışın.

13. Zenginliği ve başarıyı kendinize göre tanımlayın.

Zenginlik ve başarı sadece parayla ilgili değildir. Parası olup da hayatlarının diğer önemli alanlarında kullanacakları sermayeleri olmayan birçok insan var. Paranın önemli olduğunun, birçok sorunu çözebileceğinin hepimiz farkındayız ancak para sadece bir araçtır. Bunun farkında olun ve zenginlik ile başarıyı kendiniz için bir daha tanımlayın.

14. Bir şeylere kalpten inanın.

Başarılı olmak için bir şeylere inanmalısınız. Simon Sinek'in 'Neden ile Başla' isimli kitabında da belirttiği gibi insanlar sattığınız ürünü ya da hizmeti satın almazlar, insanlar satma nedeninizi alırlar. Bir neden yaratın. İnsanlarda güçlü bir etki bırakmak ve ilgi çekici olmak istiyorsanız bir şeylere kalpten inanmalısınız. Bu davranışınızın etkisi sizin markanız olacaktır. Sonuca baktığımızda insanlar ya sizi sevecek ya sizden nefret edeceklerdir. Bu güzel bir şey çünkü ortada olmak hiçbir şey söylemediğiniz anlamına gelirdi.

Eveet, nasıl başarılı olacağınızı öğrendiğinize göre sıra yola koyulmakta. 😌

Popüler İçerikler

Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
YORUMLAR

hepsinin okumadim ama ekonomi cagindayiz bir cok seye fiyat bicilmis ve para kazanmamak wrtik hayatta kalamamak bir nevi. yoksa bizde istiyoruz ki her sey parayla ölcülmesin. oysa dönem ekonominin köleler yarattıgi dönem ve hic sevmedim.

Sadece başlıklara baktım da #3 ve #5 çelişiyor bence :/

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ