Aysu Melis Bağlan Yazio: Covid'e Hükmen Yenildik!

O kadar spora, futbola dair gelişme yok ki her ihtimal 'flash gelişme', pozitif giden tek şey hızla artın covid değerleri...

Milli Takım'ın hazırlık maçı ve Vida üzerinden Covid testi amatörlüğüne değinmiyorum bile!

Evet gelelim, takımların 14 kişinin altına düşmesi ile hükmen yenik sayılacağı düzenlemenin konuşulmasına... Bu, müsabakaların ertelenmesi müessesesinin Covid sebepli ortadan kalkacağı anlamına mı geliyor?

Covid öncesi dönemi kapsayan mevcut düzenlemede 'flash olmayan' gelişmelere bakalım mı birlikte?

Bir Futbol Müsabakası Ne Zaman, Nasıl Ertelenir?

Malum, kar-kış ve stat altyapısı eksikliği öne çıkan görsellerde hafızanızı zorlar hemen. Hava muhalefeti, futbolun endüstriyel değerleriyle dalga geçip durur senelerdir.

Toplumsal hafızamız, güvenlik nedenleri konusunda da oldukça uzman ne yazık ki.

Bir enteresan detay daha Futbol Müsabaka Talimatı'nda yerini almış. Futbolcuların zehirlenmesi vakaları. Bir toplu zehirlenme vakası söz konusu olursa, müsabaka erteleme muhakemesi TFF nezdinde devreye girer.

Peki ya Hükmen Yenik Sayılmalar?

Covid-19 sürecinin futbol reçetelerini sunmaya başladığı günlerden beri değerlendirdik elbette bu ihtimalleri. FIFA, bir seri 'tavsiye niteliğinde karar' ile yeni diye tabir edilen 'normal'i ve futbolun devamını bize izah edip durdu.

Bir futbol takımında covid vakası arttığında müsabakalar nasıl devam edecek? Mevcut düzenleme nasıl?

Müsabakanın ilan edildiği gün ve saatte, futbol takımı, 9 kişiden az bir kadroya sahipse müsabakaya devam edilemez. Müsabaka devam ederken de takımın 6 kişiye inmesi, müsabakanın devamını imkansız hale getirir.

Covid-19 Sebebiyle Kulüpler Ligden Çekilebilir mi?

Ligden çekilmek de yasal haklardan olsa da; çekilme ile meydana gelecek hukuki ve mali sonuçlar, pek de göze alınacak nitelikte değil.

Bir alt lige düşürülmeyi kim kabul eder?

Önce net bir prensipten bahsedelim. TFF tarafından düzenlenen liglere ya da kupalara katılmayan kulüpler aksine bir düzenleme bulunmadığı sürece bir alt lige düşürme cezası ile cezalandırılır.

Bir sezon içinde, 2 kez müsabaka için hazır bulunmayan, hazır bulunsa dahi müsabakaya çıkmayan kulüpler için hükmen mağlubiyet kararı verilir. Bu, cepte!

bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar.

Bu aşamada, liglerin devamından yepyeni Sağlık Protokolleri'ne kadar 'flash' bulduğunuz gelişmeler var mı sahiden?

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!