Avustralya'da Tedaviler Tükendi! Kontak Lensinden 'Göz Kemiren Parazitler' Kapan Kadın

Claire Wilkinson 10 yıldır acanthamoeba keratit parazitiyle savaşıyordu fakat geçirdiği tedaviler gözünü içten içe yiyip bitiren enfeksiyonu öldürmeye yetmedi. Şimdilik vatanı olan Avustralya'da tedaviler tükendiği için Londra'nın Moorfields Göz Hastanesi'ne gitmek zorunda. DailyMail'den sizler için derledik.

Avustralya'nın Brisbane şehrinde yaşayan 38 yaşındaki anne, kontak lenslerinin içine sızan bu parazit yüzünden saçlarını, görme ve hareket etme yetisini kaybetti.

Doktorların ilk görüşte konjuktivit teşhisi koyduğu hastalık aslında acanthamoeba keratit adlı bir parazitten kaynaklanıyor. Musluk suyu ve toprakta bulunan bu parazit göze yerleşip ciddi enfeksiyonlara sebep olabiliyor.

Claire Wilkinson 10 yıldır çektiği bu enfeksiyon yüzünden güneşe çıkamıyor, güneşe çıkarken mutlaka güneş gözlüğü ve eşarp kullanmak zorunda kalıyor.

Yapılan bütün tedavilere rağmen Claire Wilkinson'un gözündeki enfeksiyon giderilemedi. Sol gözünde ağrılı yaralar çıkan kadına yapılan beyin ameliyatı daha geçici felç yarattı, kornea nakli ise işe yaramadı.

Eskiden tıbbi bir poliklinikte resepsiyonist olarak çalışan Claire Wilkinson, yaşadığı ağrıların dayanılmaz olduğunu söylüyor.

'Normal doğum yaptım, birden fazla kez dizim çıktı, ama bu acı ikisinin toplamından 100 kat daha fazla. Öyle acı çekiyordum ki ölmek istedim. Sanki kırık cam parçaları gözümü yırtıp geçiyordu. Gözümün içindeki parazitlerin çoğaldığını hissedebiliyordum.'

Claire Wilkinson henüz tam olarak tedavi edilemediği için 44 yaşındaki eşi David Rochford tam zamanlı olarak ona bakıyor.

Enfeksiyonun sebep olduğu bir başka sorun da uzuvlarındaki şişmeler. Bu şişmeler dayanılmaz ağrılarla birlikte geliyor.

Southampton General Hospital'den göz hastalıkları bölümünden Dr. Parwez Hossain hastalığı şöyle açıklıyor;

'Parazit direkt olarak korneadaki sinirlere saldırıyor. Hem hastalık hem de tedavisi çok acılı ve zorlu bir süreç. Bazı vakalarda bir yıl kadar çok ağır göz damlaları kullanmak gerekiyor.'

'İnsanlar lensleri gözlerindeyken duşa girmenin veya yüzmenin ne kadar tehlikeli olduğunun farkında değil.'

Bristol Göz Hastanesi'ne gelen acanthamoeba keratit hastalarının çoğu lenslerini çıkartmadan duş almış, yüzmüş ya da lenslerini çeşme suyuyla yıkamış kişiler oluyor.

Kontak lens hijyenine ciddi önem verilmesi gerekiyor çünkü acanthamoeba keratit gözde meydana gelebilecek ciddi enfeksiyonlardan sadece biri.

Claire Wilkinson için ise Avustralya'da çareler tükendi. Bu yüzden çocukları biraz daha büyüyünce İngiltere'ye taşınarak tedavisini orada sürdürmeyi umuyor.

Popüler İçerikler

Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
18 Yaşındaki Şampiyon Balerin Eylül Sıla Ilgaz, Aile Evindeki Odasında Ölü Bulundu
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
YORUMLAR
28.09.2017

Lens kullanıcı olarak hakikaten gözüm çok korktu duş almışlığım havuza girmişliğim ve zor durumda kalıp hazır su ile yıkamışlığım var fakat bu sonuçları doğuracağı aklımın ucundan geçmedi. Allah yardımcısı olsun çok zor..

Pasif Kullanıcı
28.09.2017

Lens kullanıyorum korktum bak şimdi lensi satan yetkili duşa girerken yakabilirsiniz dedi

29.09.2017

Musluk suyundan bulaşıyorsa eğer elimizi yıkayıp lensi taktığımızda da bulaşma riski var demektir yani çok korktum ya ben mi abarttım yoksa ???

14.11.2017

muhakkak risk vardır. Ancak lenslerin özel temizleme suları oluyor. kullanmadan evvel, ellerini de bununla dezenfekte edilebilir. Lens, bence hastalığın en rahat şekilde bulaşmasını sağlayacak bir aracı. Çünkü gerçekten insanlar dikkatsiz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ