Aşık Olunca Ameliyat da Yalan Oldu! İlk Kez Gerçekleşecek Olan Kafa Nakli Ameliyatından Evlenince Vazgeçen Adam

İlk defa gerçekleşecek olan kafa nakli için gönüllü olan Valery Spiridonov, bunu bilim adına yaptığını söylemişti. Spiridonov şimdi, ABD'ye taşıyarak yeni bir hayat kurdu ve yeni evlendiği eşiyle 'mucize' bir bebek dünyaya getirdiklerini söylüyor.

Werdnig-Hoffman sendromu dolayısıyla tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamını sürdüren 33 yaşındaki genç adam, ameliyatla kendi başının başka bir vücuda nakledilmesi için gönüllü olmuştu. Operasyon, ''Doktor Frankenstein'' lakabıyla bilinen Sergio Canavero tarafından Çin'de gerçekleştirilecekti ancak Spiridonov vazgeçince ameliyat iptal oldu. Canavero'nun Çin'de bu ameliyat deneyimini iki kadavra ile gerçekleştirdiği söyleniyor.

Ameliyattan vazgeçen Spiridonov, eşi Anastasia Panfilova beraberinde Florida'ya taşındı ve şimdi altı haftalık bir bebekleri var.

Aynı zamanda Florida Üniversitesi'ne giriş yapan Spiridonov şu anda bilgisayar analizi bölümünde okuyor. Çiftin beraber çekilen bir fotoğraflarının dahi olmaması akıllarda şüphe bırakıyor ancak Panfilova da sosyal medya üzerinden Spiridonov ile çok mutlu olduğunu paylaştı.

''Aynı şehirde yaşıyorduk, ara sıra profesyonel şekilde buluştuk ve sonra da çok yakıştığımıza karar verdik.'' diyor Spiridonov.

''Anastasia'nın birden fazla diploması var. Bir yıldan fazla bir süre önce Moskova'da evlendik.''

Spiridonov'un eşinin kimyasal teknoloji dalında diploması var ve önceden İtalya'da yaşamış. Daha önce Rus medyasına konuşan Spiridonov, Doktor Canavero'nun iki ölü bedende yaptığı operasyon üzerinde bir takım problemler ortaya çıktığını söylemişti. Ancak Dr. Canavero, kadavralarla gerçekleştirdiği operasyonla ilgili bilgileri basınla paylaşmadı ve Spiridonov bunların öğrenilmesi gerektiğini düşünüyor.

''Üzerimden bir yük kalkmış gibi hissediyorum.'' diye itiraf ediyor Valery Spiridonov. ''Eğer operasyon gerçekleşse ve başarısız olunsaydı, böyle bir şeyde ilk olmayı hiç istemezdim. Ancak Doktor Canavero'ya minnettarım. Bu projeye iki yılımızı verdik. Başka biri üzerinde uygulanması için sabırsızlanıyorum.''

''Canavero, deneyimlediği ameliyatlarda neyin neden yanlış gittiği bilgisini paylaşmak zorunda. Herkes bu bilgiden faydalanabilir. Benim konu hakkında hiçbir bilgim yok. Umarım Canavero bir gün detayları paylaşır.''

Umuyoruz ki bu operasyon bir gün, gerçekten gönüllü bir aday sayesinde başarıyla gerçekleşir. 🙏 Yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın.

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
19.12.2018

Gerçekten kafa nakline ihtiyacı var... Niye evleniyon olum :D

19.12.2018

bu işte başka bok vardır...

19.12.2018

Çocuk yapmış ha, iyi aferin aferin! O sağlıklı genlerin sonraki nesle aktarılması çok önemli bi husus çünkü. Bu konuyu atlamamış olması güzel de keşke kafa naklinden vazgeçmeseymiş ihtiyacı var çünkü.

19.12.2018

Bedensel engelli bi insan evlenip çocuk yapmamalı demedim ben! Ağır genetik hastalıkları olanlar çocuk yapmamalı dedim. Bireyi ömür boyu bakıma muhtaç hale getiren hastalıklardan bahsediyorum. Bu tarz ağır genetik hastalıklar taşıyan bireylerin çocuk yapmamaları konusunda devletlerin onları bilinçlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu hastaların topluma yük olduğu gibi bir şey asla kastetmiyorum! Toplum sağlığı açıdından yanlış. Bak bu adam genetik bozukluğunu çocuğuna aktardı, ya çocuğu da hasta olursa? Hadi çocuk hasta olmadı yedi jenerasyon boyunca bu hastalık çekinik vazieyette nesilden nesile ailede doğan tüm çocuklara geçecek artık kime patlarsa. Sakat bi bebeği bile bile doğurmaktan ne farkı var bunun? Biraz bilinçli olup çocuk sahibi olmazlarsa bu bozukluklar gen havuzunda yok olacak. Genetik açıdan kusursuz olduğumu iddia etmiyorum. Yarın öbür gün çocuk yapmaya karar verdiğimde doktorum bana yada eşime genetik bozukluğunuz var sağlıklı çocuk sahibi olma ihtimaliniz yüzde elli dese kahrolurum, üzüntümden yataklara düşerim ama neslini sürdürme içgüdüsüne yenik düşüp şansımı denemem. Eşimle konuşur bi bebek evlat edinelim derim.

TÜM YORUMLARI OKU (13)