ARFF Memuru Nedir, Ne İş Yapar? ARFF Memuru Olabilmek İçin Hangi Şartlar Aranır?

KPSS tercih kılavuzunda yer alan mesleklerden biri de Aircra Recue and Fire Fighng yani ARFF. Havaalanı veya hava meydanlarında meydana gelen kazalarda ön plana çıkan ARFF memurluğunun ne olduğu merak ediliyor. 7 gün 24 saat mesai anlayışıyla çalışan ARFF memurları hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde... ARFF memuru nedir, ne iş yapar? ARFF memuru olabilmek için hangi şartlar aranır? İşte cevapları...

ARFF Memuru Nedir?

Devlet Hava Meydanları'nda kaza, yangın vb. acil olaylara müdahalede bulunan ekipte olan kişilerdir. Hava meydanlarında çalışan itfaiye memurları da ARFF memurudur. ARFF memurları, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) şartlarına göre eğim alır.

Yerdeki ve havadaki uçaklarda yaşanabilecek kaza-kırım ve acil hâllerde müdahalede bulunurlar. Günün her saatinde hafta sonu ve bayram tatili gözetmeden devamlı vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürürler.

ARFF memurları, personel yasaları ve Uluslararası Sivil Havacılıkla alakalı mevzuat bakımından pek çok vasıflarla donatılır

ARFF Memuru Kaç TL Maaş Alıyor?

2019 yılının sonundan itibaren ARFF memurlarının maaşı 5 bin - 5 bin 500 Türk lirası arasında değişiyordu.

ARFF Memuru Olmak İçin Aranan Şartlar

Genel Şartlar

T.C vatandaşı olmak

18 yaşından büyük olmak

Sağlık problemi olmamak

Kamu haklarından mahrum olmamak

İlanın eğitim bilgilerini barındırmak

Kilo ve boy şartlarını taşımak

Uygulanacak mülakatlardan başarılı olarak ayrılmak şeklinde nitelendirilebilir. (Fiziki yeterlilik testleri)

Özel Şartlar

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait ARFF Memuru (İtfaiyeci) pozisyonunu tercih edecek adayların aşağıdaki şartları da taşımaları gerekmektedir:

a) Boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 10 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olmak. (Tartma ve ölçme aç karnına ve çıplak ayakla olacaktır)

b) En az 1.65 metre boyunda olmak.

c) Aşırı psikolojik duyarlılık ve heyecan, davranış bozuklukları, kapalı alan korkusu, yükseklik korkusu, karanlık korkusu, kan tutması vb. psikolojik ve sinirsel rahatsızlıklardan herhangi birine yakalanmamış olmak.

ç) Astım, bronşit, nefes darlığı, epilepsi, renk körlüğü, kekemelik, sağırlık, ileri derecede görme bozukluğu vb. biyolojik rahatsızlığı bulunmamak.

d) 'c' ve 'ç' maddelerinde belirtilen bedensel ve psikolojik yapı ile yurdun her yerinde AARFF (Hava Alanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele) Memuru olarak görev yapabileceğine dair tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden 'Sağlık Kurulu' raporu almış olmak.

Popüler İçerikler

Rasim Ozan Kütahyalı’dan Atatürk Sözleri: “Şeytan Taşlamakla Anıtkabir'de Yapılanlar Benzer Eylemler”
Türkiye'ye Gelir mi? Suudi Arabistan'da Forma Giyen Cristiano Ronaldo'dan Değişim Kararı
Daron Acemoğlu'nun Atatürk Hakkındaki Yorumlarına Gelen Tepkiler