Ankara Emniyeti'ne 5 Ay Sonra Atama

Yaklaşık 5 aydır vekaleten yürütülen Ankara Emniyet Müdürlüğü görevine Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan'ın atandığı bildirildi. 

Ankara tren garı önünde meydana gelen bombalı saldırı sonrası görevden alınan Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal’ın yerine 2. sınıf emniyet müdürü olan Hakan Arıkan atanmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne, Ankara Katliamı Sonrası Yine Vekaleten Atama

Son olarak Ankara Kızılay’da yaşanan terör saldırısı sonrası Ankara Emniyet Müdürü’nün vekaleten görevi yürüttüğü tartışmaları kamuoyunda yer almıştı. 

Siyasiler de dahil olmak üzere birçok kişi Ankara'ya neden hâlâ emniyet müdürü atanmadığını sormuş ve duruma tepki göstermişti.

‘Aylardır Ankara'ya Emniyet Müdürü Atayamayan Bir İktidar Terörü Engeleyebilir mi?’

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan KurtulmuşAnkara Emniyet Müdürlüğü’ne neden asaleten görevlendirme yapılmadığı sorusuna ilişkin olarak: 'Herhangi bir emniyet müdürünün atanması meselesi, ilgili bakan arkadaşımızın ve ilgili kurumun tasarrufudur. Ama bürokraside temel bir kural var. Vekil asil gibidir. Herhangi bir kimse vekil oluyor diye sorumlulukları azalıyor değil. Vekaleten herhangi bir görevi yürüten kişi aynen asaleten yürüten kadar o işin sorumlusudur' demişti.

Gece yarısı yapılan açıklamada, Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan’ın Ankara Emniyet Müdürü olduğu ifade edildi.

Son 5 ay 3 bombalı saldırı gerçekleşti

Ankara Kızılay'da 37 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan patlama, 5 ay içerisinde Başkentte gerçekleşen üçüncü saldırı oldu. Son saldırı ile birlikte Ankara 155 gün içinde 169 kişi canlı bomba eylemlerinde yaşamını yitirdi.

Başkent’teki ilk saldırı, 10 Ekim'de sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının Ulus’ta düzenlediği “Barış Mitingi”ne düzenlenmişti. Ankara Garı kavşağında art arda meydana gelen 2 patlamada 103 kişi hayatını kaybederken, 450’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Ankara’yı kana bulayan ikinci saldırı ise 17 Şubat'ta gerçekleştirilmişti.

Çankaya ilçesinde Genelkurmay Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı gibi önemli binaların yakınında askeri servis araçlarının geçişi sırasında saat 18.31’de bomba yüklü bir araç infilak etmişti. Merasim Sokak’taki bu saldırıda, ise 29 kişi yaşamını yitirmiş, 60 kişi de yaralanmıştı.

Ajanslar

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
14.03.2016

iyi yanlışlıkla kayyum atamamışlar emniyete

14.03.2016

ülkeyi bakkallar odasına devredin abi bence.

14.03.2016

Bir ülkede son 5 ay içinde merkezlerde 3 patlama oluyor ise o ülkede düzen ve istikrar bitmiştir.Bizim küçük gördüğümüz tükürsek alırız dediğimiz Suriye'de Esat halen hüküm sürmekte ve bunun sonu gelmeyecek gibi durmaktadır.Çok güvendiğimiz ülkemiz bu cennet vatan ise tarihinin en puslu ve kanlı zamanını yaşamakta bunun yanında ise milletimiz en kör ve sağır zamanındadır.Şayet halen MİT baskanı ve bu olayı takip etmekle yükümlü vali,emniyet müdürü,iç işleri bakanı,savunma bakanı ve dönemin başbakanı istifa etmediği gibi failleri bile bulmuyor ise saldırı o kadar normalleşti ise bu ülkede yaşam kalitesi düşmüş insanlari 5.sınıf insan olmuştur demektir.Bu vakit olmuş ve hala hayatını kaybeden kişi sayısı bile belli değilse ülkenin milliyetçilik damari kabarmasın diye korkudan yayın yasağı getirildi ve resimleri yabancı ülkelerin medyasından topluyor isek bana bu ülkede özgürlük.haklar,güvenlik olaylarından bahsetmeyin

TÜM YORUMLARI OKU (20)