Anarşistler Seattle'da Özerklik İlan Etti: 'Şu Anda ABD'yi Terk Ediyorsunuz'

ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar devam ediyor. İki haftaya aşan gösteriler sonrasında protestocular Seattle'da belediye binasını işgal etti. Anarşist grup 'Capitol Hill Autonomous Zone' isimli komünü kurduklarını duyurdu. 

Floyd’un ölümünden sonra başlayan protestolar 15’inci günü geride bırakırken, en başından beri en yoğun protestoların yaşandığı Seattle şehrinde, anarşistler gösterilerin devam ettiği Cal Anderson Parkınının içinde yer aldığı Capitol Hill mahallesinde polisin ve orduya bağlı Ulusal Muhafızların çatışmalardan sonra çekilmesinin ardından “özerkliklerini” ilan ettiler. Bölgede, 8 Haziran itibariyle Capitol Hill Autonomous Zone/CHAZ (Capitol Hill Özerk Bölgesi) isimli komünü kurduklarını duyurdular.

'Şu anda ABD'yi terk ediyorsunuz' ve 'Capitol Hill Özerk Bölgesine Hoşgeldiniz' pankartları asıldı.

Bölge içinde çeşitli etkinlikler, film gösterileri, atölyeler düzenleniyor. Özerk bölge 6 sokağı içeriyor.

Bölgenin güvenliğini “Redneck Revolt” örgütünün kontolündeki “John Brown Gün Club” isimli silahlı grup sağlıyor. Bölge sakinleri, polis olmadan daha güvende oldukları ve kendi güvenliklerini kendilerinin sağlayabileceği iddiasındalar.

Özerk bölgeyi “ilk tanıyan ise” İndustrial Workers of the World / IWW (Dünya Sanayi İşçileri Sendikası) oldu. Sendika, kendi yayın organında özerk bölgeyi övgülerle tanıttı.

Belediye binası da işgal edildi.

Protestocular şehrin belediye başkanı Jenny Durkan için istifa sloganları attı.

Trump, Twitter'dan sık sık yaptığı 'Yasa ve düzen' açıklamasını yineledi ve protestocuları 'terörist' olarak niteledi.

Washington Valisi Demokrat Jay Inslee ve Seattle Belediye Başkanı Demokrat Jenny Durkan'a tepki gösteren Trump, 'Şehrinizi geri alın. Almazsanız, ben alırım. Bu bir oyun değil. Bu çirkin anarşistler acilen durdurulmalı. Hızlı hareket edin' çağrısında bulundu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Trump, 'Radikal solcu Demokratlar tarafından yönetilen Seattle, iç teröristlerin egemenliğine geçti. Kanun ve nizam!' ifadesini kullandı. 

Kaynaklar: Sputnik / Evrensel / Capitolhillseattle

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
11.06.2020

Acaba ABD'ye barış ve demokrasi getirmeye mi gitsek? :D

11.06.2020

Yıllarca Orta Doğu'ya demokrasi(!) götüren Amerikan Hükümeti'nin aynı demokratik hareketi kendi ülkesinde de uygulamalı bence. :)

pkk bizde aynısını yapınca yabancı ülkelerde özgürlük savaşcıları filan diye haber yapıyorlardı demi bende halkların kardeşliğini ve ırkçılığı kınıyorum ve sonuna kadar destekliyorum düşünce özgürlüğünü savunan bir ve pkkya özgürlük savaşcısı diyenlerin bu özgürlük savaşçılarına bizim yaklaşmamızı istediği gibi yaklaşmaları gerektiğini düşünüyorum sonuna kadar yanınızdayız keşke bizde silah filan göndersek onlara...

yaşasın Capitol hill autonomous zone kahrolsun abd.

TÜM YORUMLARI OKU (47)