Amaç Personeli Elinde Tutmak: Belçikalı Şirketten Tüm Çalışanlarına 'Sınırsız Ücretli İzin' Uygulaması

Yapay zekaya dayalı çeviri yazılımları üreten Belçika merkezli Jonckers adlı Şirket, çalışanları için izin sınırını kaldırdı. Şirketin, 10 ayrı ülkede bulunan 172 çalışanı, istedikleri kadar ücretli izin alabilecek. Jonckers, bu uygulama ile rekabetin yüksek olduğu sektörde yetenekli personeli elinde tutmayı amaçlıyor.

10 ayrı ülkedeki tüm şubelerde hayata geçirilecek

Şirketin CEO'su Geo Janssens, Haziran ayına kadar 10 ayrı ülkedeki tüm şubelerinde bu uygulamanın hayata geçirileceğini söyledi. Bu sayede, 172 şirket çalışanı, istedikleri kadar ücretli izin alabilecekler.

"Sınırsız tatil sistemi ile iş ortamını cazip kılmak istiyoruz"

Şirkete göre, bu uygulamanın amacı işyerindeki refahı iyileştirmek, uzun süreli devamsızlıkları gidermek ve aynı zamanda iş gücü piyasasında bulunması zor olan çalışanları kendisine çekmek. Jonckers'in  CEO'su Janssen, bazen yılda 400 bin avroya bile çalışan bulmakta zorlandıklarını belirterek, sınırsız tatil sistemi ile iş ortamını cazip kılmak istediklerini söylüyor.

Netflix de uyguluyor

Sınırsız ücretli izin fikri 2014 yılında Netflix tarafından gündeme getirilmiş ve uygulanmaya başlanmıştı.

"Çalışanlar artık tatil için gün saymaktan kurtuldu"

Belçika'nın Anvers kentindeki Marbles adlı iletişim ajansının 15 çalışanı da, 2016 yılından beri sınırısız izin günü olanağına sahip. 

Marbles'ten Tim Berghmans, bu uygulama ile çalışanların artık tatil için günleri saymaktan kurtulduğunu, hasta çocuğu için evde kalması gerektiğinde ya da okul kapısında beklemek durumunda kaldığında gereksiz stres yaşamadığını söylüyor.

Belçikalı şirket yönetimine göre, sınırsız ücretli izin günü, çalışanların 'zihinsel olarak dinlenmesine' yol açıyor. Bu da,  da iş yerindeki verimi ve çalışanların motivasyonunu artırıyor.

Popüler İçerikler

Avrupa Yakası'nın Naile'si Çiçek Dilligil Cinsiyet Geçişi Yapan Oğlunun Doğum Gününü Kutladı!
Narin Güran Soruşturmasında Süreç Tıkanıyor: Kimlik Kartına Kadar Düşünmüşler!
Fenerbahçeli Eski Futbolcu Serhat Akın’a Silahlı Saldırı: Ayağından Vuruldu
YORUMLAR
28.01.2020

Bu uygulama Türkiyede yıllardır var. Bazı belediyelerin çalışanları yıllardır ücretli izin kullanıyorlar. Hatta bir çoğu işe başladığından beri masasına oturmadı bile. Ay basından ay başına maaşlarını almaya giderler onlar.

Pasif Kullanıcı
28.01.2020

:))

28.01.2020

Bilişim sektöründe çalışıyorum yasal iznimizden 10-15 gün kullanmak istesek 5 gün olarak parça parça kullanmamızı isterler. Belçikalı şirket personeli elinde tutmak için öncelik olmak istemiş tam olarak benzemese de microsoft japonya ofisinde çalışanların haftalık bir gün iznini 3 güne çıkarmıştı sonuç olarak iş verimliliğinin artıp ofis maliyetlerinin azaldığını görüyorlar. Daha fazla izinli olan çalışanların şirketlerine bağlılıkları mutlulukları ve çalışma şevklerinin artması sonucu aylık satış oranı %40 yükseliyor. Amazon, Tower gibi bir çok büyük şirket de çalışma saatleri denemesi yapmakta. Mesela Almanlar daha az çalıştıkları halde nasıl daha çok üretirler. Ortalama 35 saat çalışarak (üstelik yaklaşık 24 saat ücretli izinler de kullanıyorlar) yüksek seviyede üretim ve verimlilik sağlanıyor. Bu araştırmanın sonucu da disiplinli çalışmaya bağlanmıştı. Kariyer ve iş kaybı korkusu yaşarken şirketlerde bu tür uygulamaları çalışanın yüzü suyu hürmetine yapmıyor oda ayrı bir konu.

28.01.2020

..yani adam diyor ki sen değerlisin , sen üretiyorsun ve ona göre de değerini veriyorum .

TÜM YORUMLARI OKU (19)