Adalet Bakanı Bozdağ: 'FETÖ'nün Yargıda Güçlenmesine CHP Sebep Oldu'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2010'daki anayasa değişikliği paketinde yargının kimsenin eline geçmemesini sağlayacak bir mekanizma kurduklarını ancak 'Her bir hakim ve savcı HSYK üyeliği için bir kişiye oy verecek' kuralının CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürülüp değiştirilmesiyle yargıda FETÖ'nün güç kazandığını söyledi.

Adalet Bakanı Bozdağ, İstanbul Bayrampaşa'da düzenlenen 'İç Anadolu Bölgesi Hemşehri Buluşması'nda konuştu.

“Biz 2010 anayasa değişikliğinde yargının kimsenin eline geçmemesi sağlayacak bir mekanizma kurduk, bir düzen kurduk. Ama bu kurduğumuz mekanizmayı o zaman CHP, Anayasa Mahkemesi'ne götürdü, iptal ettirdi' diyen Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ortaya çıkan olumsuzluk, AK Parti'nin anayasada yaptığı değişikliğin sonucu değildir"

'Her bir hakim ve savcı HSYK üyeliği için bir kişiye oy verecek' kuralı vardı, bunu seçme hakkının önünde engel görüp iptal ettirdi. Ortaya çıkan olumsuzluk, AK Parti'nin anayasada yaptığı değişikliğin sonucu değildir. Bu CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğü iptal davasının zorunlu sonucudur. FETÖ'nün Türk yargısının içerisinde güç sahibi, yetkisi sahibi olmasını sağlayan adımın faili ve müsebbibi CHP'dir. Böyle bir düzen olmasın, bunu engellemek istedik CHP'nin çıkardığı engelle başaramadık. İki seçim yaşadık, hakimlerle, savcılarla, HSYK ile konuşan ve onların taleplerini bilen biri olarak bana söyledikleri şey şu; Türkiye üçüncü defa böyle bir seçimi yaşamasın. Eğer Türkiye HSYK'yı aynı usulde seçerse, hukuk devleti de, yargı bağımsızlığı da, adalet de bundan en büyük zararı görür.”

Bozdağ'ın sözleri sosyal medyada da gündem oldu. Twitter ve Ekşi Sözlük'ten gelen bazı yorumlar şöyle 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Onedio’ya Konuştu: ''TikTok’un Kapatılması Daha Kötü Sonuçlar Doğurabilir''
YORUMLAR
24.03.2017

Hoca efendi diye peşinden koşanlar chpliydi sanki

24.03.2017

12-13 yıl boyunca fetullahın kucağında hoplayan işbirliği yapan kimdi el pençe divan duran sizdiniz bugüne kadar bi dolu dershane üniversitede kapatıldı 15 temmuzdan sonra şimdi kötü oldular demi darbe girişiminden bir iki hafta sonra binali çıkıp diyor ki fetöcüleri elimize koymuş gibi bulduk zamanında askeriyeye polisiyeye milli eğitime devlet dairelerine ve daha nicesine kendi ellerinizle yerleştirdiniz tabi bulursunuz kimin fetöcü solcu sağcı olduğunu biliyorsunuz yoksa 15 temmuzda girişimi oluyo 3-5 gün sonra haberlerde yüzlerce fetöcü tespit edilip tutuklanıyo saf salak konuşuyorsunuz ya bide

24.03.2017

Ne istediler de vermedik diyen adam kim o zaman peki. Bunlara inananlarda gram akıl yok. Kimse aksini söylemesin.

TÜM YORUMLARI OKU (101)