Acayip Bilgiler Kuşağı: Ufkunuzu İki Katına Çıkaracak 15 Şaşırtıcı Gerçek

Gelin haftalık olarak garip bilgiler paylaştığımız 'Acayip Bilgiler Kuşağı' içeriğimiz, bu hafta bizlere neler öğretecekmiş bakalım...

Bir önceki içeriğimizi de okumak isteyebilirsiniz:

Acayip Bilgiler Kuşağı: Tekdüzelikten Daralmış Zihinlere İlaç Gibi Gelecek 15 Garip Gerçek

1. Çernobil yaşandığı sırada 31 kişi olay nedeniyle ölmüştü. Sonrasında yaşanan tüm ölümlerin nedeni radyasyondu.

2. Philip A. Cantos isimli motosikletçi kask karşıtı bir rallyde gidonunu çevirmesinin ardından kafasını kaldırıma çarparak ölmüştü.

3. İngiltere'deki bir şirket yanlışlıklı varlıklı müşterilerine "Sevgili zengin piç" şeklinde başlayan bir mektup göndermişti. Mektubun gönderilmediği bir müşteri varlığının "zengin piç" unvanına layık olacak kadar yüksek görülmemesinden şikayet etmişti.

4. 1904 Olimpiyatları maratonunda birinci olan kişi yolun çoğunda arabadaydı. Kazanan zehir tüketmesinin ardından bitiş çizgisince taşınmıştı. Dördüncü kişi yolda şekerleme yaptı. İlk iki siyahi Olimpiyat sporcusundan biri vahşi köpekler tarafından kovalanmasının ardından 9. olmuştu.

5. Vezüv'ün patlamasıyla karbonize olan papirüsler X-Ray ve yanık kalıntıların açılmasıyla okunur hale getirilmiştir.

6. RMS Empress of Ireland isimli gemide Emmy isimli bir kedi bulunuyordu ve bu kedi hiçbir yolculuğu kaçırmamıştı. Sonra 28 Mayıs 1914 günü kedi gemiye binmeyi reddetti. Gemi demir aldı ve ertesi gün battı.

7. Fidel Castro yönetiminde komünistleşmiş Küba'ya karşı açılacak savaşın halk tarafından desteklenmesi için ABD'de CIA çeşitli terörist saldırıları düzenlemiş ve bunların hepsi Küba'nın üstüne atılmıştır.

8. Hollanda Avrupa'da en çok hortum yaşayan ülkedir.

9. Kopan dişinizi 5 dakika içinde çıktığı kısma yerleştirip doktorun yolunu tutarsanız, kimi zaman bu diş kurtarılabilir.

10. Somali kıyılarına illegal yollarla boşaltılan nükleer atıklar tsunami ile kıyıya vurmuş ve 2005 yılında yerlilerin radyasyon yüzünden hastalanmasına neden olmuştu.

11. Speedy Gonzales'in çizgi filmin sadece iki bölümünde görünen bir kuzeni vardı: Slowpoke Rodriguez. Slowpoke yeterince hızlı hareket edemediği için kendini korumak amaçlı silah taşıyordu.

12. Çin'de 1981'de yürürlüğe giren bir kanun dolayısıyla 11 yaş üzerindeki her vatandaş yılda en az bir ağaç dikmek zorunda.

13. Florida'daki Kennedy Uzay İstasyonu ve çevresindeki yerlerin alan kodu, geri sayımı andırdığı için "321" olmuştur.

14. II. Ramses'in mumyası 1970'lerin ortasında Fransa'ya gönderildiğinde mumya için Mısır pasaportu çıkarılmıştı.

15. Bruce Willis'in Friends'te Jennifer Anniston'ın erkek arkadaşını 3 bölüm oynamayı kabul etmesinin tek nedeni bir iddayı kaybetmiş olmasıydı. Fakat Willis bu rolüyle Emmy kazandı. Ödülüyle gelen parayı ise 5 farklı yardım kuruluşuna bağışladı.

Popüler İçerikler

Boğazdaki İşletmede Korkunç Olay! Müdür, Garsona Cinsel Saldırıda Bulundu
Skandal Bir Olayla Gündeme Gelmişti: Patiswiss'in Yeni CEO'su Belli Oldu
Futbol Yatırımlarına Devam Ediyor: Hull City'nin Sahibi Acun Ilıcalı Yeni Bir Kulüp Satın Alıyor
YORUMLAR
03.12.2019

Keşke zengin piç olsam

02.12.2019

kırılan dişi “soket”e mi? nabtınız yav

02.12.2019

müsait bi yerinize dese daha samimi

03.12.2019

Ufkum 2 katına çıktı.

TÜM YORUMLARI OKU (4)