Acayip Bilgiler Kuşağı: Kısa Süreliğine de Olsa Koronavirüsten Başka Bir Şey Düşünmenizi Sağlayacak 15 Gerçek

Geçen haftaki içeriğimize de göz atmayı unutmayın!

Acayip Bilgiler Kuşağı: Okuduktan Sonra Adeta Bir Aydınlanma Yaşamanıza Neden Olacak 15 Kafa Açıcı Gerçek

1. Tenis topları bir zamanlar beyazdı. Daha sonra insanlar televizyonda topu daha kolay takip edebilsin diye sarı olarak üretilmeye başlandılar.

2. Charlize Theron'un keşfedilmesine yol açan olay bankada çekini bozmayan memurla kavgaya tutuşması olmuştur. Bu sırada, bankada sırada bekleyen bir yetenek avcısı Theron'a kartını vermiş ve birkaç ay sonra da ilk filminin çekilmesine neden olmuştur.

3. "Baba" filminin çekimleri gerçek bir mafya tarafından durdurulmuş ve tüm "mafya" kelimeleri senaryodan zorla çıkarttırılmıştır. Daha ilginciyse, bunu yapan mafya üyelerinin filmde figüran olarak rol almış olması.

4. İşaret dili kullanmasıyla ünlü goril Koko'ya gorillerin ölünce nereye gittiği sorulunca, Koko "Rahat delik, bye" cevabını vermiştir.

5. 2007 yılında Kazakistan'da yaşanan ağır kum fırtınasından dolayı, Sibirya'da turuncu kar yağmıştır.

6. Ronaldinho'nun Coca Cola ile olan reklam anlaşması, ünlü futbolcu bir basın konferansı sırasında Pepsi içerken yakalanınca sonlandırılmıştır.

7. Nisan 2010 itibarıyla Bill Gates'in yaptığı bağışlar, 61 milyar dolar olan net değerinin yarısından fazladır. Bill Gates, o tarihe kadar 36,854,000,000 dolar bağış yapmıştır.

8. Japonya'da bazı restoranlarda "Akan Noodle" satılır. Bu soğuk noodlelar müşterilere bambu içinde gönderilir ve müşterilerin yiyebilmek için noodleları yakalamaları gerekir.

9. 1848'de Britanya Doğu Hindistan Şirketi, çay yaprağını çalması için yabancıların girmesi yasak olan Çin'in iç bölgelerine botanikçi Robert Fortune'u göndermiştir. Hırsızlığını başarıyla tamamlayan Robert Fortune sayesinde Hindistan kısa sürede çay yetiştiriciliğinde Çin'i geçmiş ve dünyanın en büyük çay yetiştiricisi olmuştur.

10. Birçok ülkenin kanunu, uçuşların iptal olması ya da oldukça uzun süre ertelenmesi durumunda seyahat edecek kişilerin parasının tazmin edilmesini içerir fakat çok az kişi parasını geri almak için başvuruda bulunur.

11. Hindistan'da evde papağan beslemek yasaktır.

12. Milyonlarca yıl önce ağaçlar öldüklerinde çürümezdi. Bu yüzden koca ormanlar ölü odun yığınlarına dönüşür ve birden yanmaya başlarlardı. Bugün kullandığımız kömürün büyük bir kısmı, bu dönem sonucunda ortaya çıkmıştır.

13. 2001'de bir adam, bir "cadı doktordan" kendisine kurşun geçirmez iksir yapmasını istedi. Yapılan iksiri iki hafta uygulayan adam, köylülerden birinin iksirin etkisini görmek istemesiyle vuruldu. Adam orada öldü.

14. Antik Roma'da filozoflar takip ettikleri ekolü belli etmek için sakallarını belli şekillere sokarlardı.

15. Çoğu insan rüyalarını renkli görür, fakat siyah-beyaz televizyon izleyerek büyüyen insanların sık sık rüyalarını da siyah-beyaz gördüğü bilinir.

Haftaya görüşmek üzere!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Görünce Fotoğraf Olduğunu Düşüneceğiniz, 'Yetenek' Kelimesini Başka Bir Boyuta Taşıyan Harika Resimler
Bizim Gibi Yapmayanlara Asla Anlam Veremediğimiz Ama Herkesin Farklısını Savunduğu 15 Hareket
Eskiden İnsanların Bizden Çok Daha Havalı Hayatlar Yaşadıklarını Gözler Önüne Seren Fotoğraflar
Dünyada Kalbi Taşlaşmamış İnsanların Hala Var Olduğunu Kanıtlayan İç Isıtıcı Görüntüler

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Melike Şahin'in Katıldığı PES Programında Zeynep Bastık'ın Lan Şarkısı Övülünce Tadı Kaçtı
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
YORUMLAR
15.03.2020

okurken, anlamaya çalışırken canım çıktı editör kardeşim. aşağıda arkadaş demiş de ekliyim. direkt çevirme google copy-paste şeklinde. az emek ver, kafa yor güzel tercümesini yaz öyle yayınla yav.

15.03.2020

Keşke bir de yazdığınız şeyi okusanız... Direkt tercümedeki hatalar cümleleri anlamsızlaştırıyor...

15.03.2020

#9 ingiltere bunu hep yapiyor. 19yy da brezilya dunyanin tek kaucuk ureticisi, keza kaucuk guney amerikaya has bir agac. brezilya burdan inanilmaz buyuk paralar kazaniyor. bir ingiliz botanist gizlice brezilyadan kaucuk fidanlarini caliyor, ingilterede dev seralarda yetistirip cogaltiyorlar, sonra iklimi uygun olan guney dogu asyadaki, malezyadaki kolonilerine gonderip burda buyuk ciftliklerde seri uretime geciyorlar. bir sure sonra brezilya rekabet edemeyip kaucuk uretiminin disinda kaliyor.

TÜM YORUMLARI OKU (6)