ABD Hazine Bakanlığı Açıkladı: Bakan Akar, Soylu ve Dönmez Yaptırım Listesine Alındı

Trump Twitter'dan yaptığı açıklama ile yaptırım yapılacak kişilere ilişkin kararname imzalayacağını açıklamıştı. 

Açıklamanın ardından Hazine Bakanlığı'nın sitesinde yayımlanan kararnameye göre,  Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptırım listesine alındı.

VOA'nın aktardığı bilgiye göre, açıklamada, Türk hükümetinin attığı adımların ''masum sivilleri tehlikeye attığı ve IŞİD'i yenilgiye uğratmaya yönelik mücadeleye zarar verdiği'' belirtildi. 

Açıklamada, söz konusu bakanlıklar ve yetkililerin yaptırım listesine alınmasının 'Türk hükümetinin bölgenin barışı, güvenliği ve istikrarını daha fazla bozan eylemlerinin bir sonucu olduğu'' kaydedildi.

ABD Maliye Bakanlığı'nın açıklamasında, ''Gerekli görülürse Türkiye Hükümeti yetkililerine ve kurumlarına ilave yaptırımlar uygulamaya hazırız'' ifadesi kullanıldı.

Trump Twitter'dan Türkiye'ye uygulanacak ekonomik yaptırımları duyurmuştu.

Donald Trump, Türkiye'ye Yaptırımları Açıkladı: 'Çelikte Gümrük Vergisi Yüzde 50'ye Çıkarılacak'

Popüler İçerikler

Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL'lik Ödül İlk Kez Kazanıldı!
Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!
YORUMLAR
14.10.2019

Şahısa yönelik yaptırımlar ne içeriyor ki mesela, Trump Tower’a çıkılmasını mı engelliyorlar? Yani bu adamlar artık tepeden New York manzarası seyredemeyecek mi? :(

15.10.2019

Her hangi bir bilgim yok sadece tahmini yazıyorum. Büyük ihtimal bu üç ismin Amerikada mülkleri ve amerikan bankalarında paraları var. Bu yüzden bu üç isme yaptırım geçiyor. Yoksa aynen dediğiniz gibi en fazla ülkeye sokmamakla tehdit edebilirdi.

Pasif Kullanıcı
14.10.2019

Ohh ohh birileri yine dolarları istifledi herhalde :))))

15.10.2019

Allah aşkına isim listesine bakın, 1. iç işleri bakanı (dış ilişkiler bakanı olması gerekmezmiydi ) 2. Enerji bakanı ( suriye ile ilgili ne alaka amaç doğal gaz arayışımız mı? ) 3. Savunma bakanı... İyide bu operasyonda karar veren makam bakanlar mı yoksa cumhurbaşkanımı? Üfürükten yaptırım.

TÜM YORUMLARI OKU (6)