45 Yıl Sonra İlk Kez Yayınlanan Türkiye'den Almanya'ya Göç Belgeseli

BBC Arşivlerinde Türkiye programında bu hafta, BBC'nin 1973 yılında hazırladığı, Türkiye'den Almanya'ya işçi göçünü anlatan belgesel var. 'Mustafa: Misafir İşçi - No: 569716' adlı belgeselde Almanya'ya göç, Mustafa Gündoğdu'nun İç Anadolu'nun bir köyünden Almanya'ya uzanan hikayesi üzerinden anlatılıyor.

Popüler İçerikler

Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Milli Eğitim’in Yeni Müfredatında Tartışmalar Devam Ediyor: Din Kültürü Dersleri 572, Atatürkçülük 77 Sayfa
YORUMLAR
23.11.2018

savastan cikan almanyayi ilah eden insanlar, 70 milyon su ulkeyi toparlayamadik yazik , nasil da kolesiyiz almanyanin amerikanin

Pasif Kullanıcı
23.11.2018

Şehirlerimizin şehir bile olmadığı bir zamanda, iç anadolunun bozkırından çıkıp hayallerini gerçekleştirmeye çalışan onlarca insanın alışkanlıklarını terk edememesi çok mu aşağılanacak davranıştı? Çalıştılar, başardılar. Allah sizlerden razı olsun.

Pasif Kullanıcı
26.11.2018

zaten videonun içeriğini inceleyince almanların iki seçeneği olduğunu görüyorsun. 'biz işin mühendislik kısmını çözdük millet olarak bu yönde gelişime evrilelim, geri işi yapıcılar yapsın' ki muhtemelen asıl strateji bu, ikincisi de genç neslin savaş sonrası çalışmaktan çok hayatı yaşama felsefesinden kaynaklı olarak vakit öldürmesi ve sistemin çarklarını döndüren yapıya girmemeleri. ki bu da muhtemel bir seçecek. Türklerin oraya gitmesi iki stratejin ortada buluştuğu noktadır. İşte BMW'nin motorunu yapan Mustafa amca gibileri zamanında biriktirdikleri know-how 'la buraya getirseydik şimdiye çoktan yerli arabaya biniyor olurduk. neyse Türkiye'de her şey geç olur.

23.11.2018

çok güzel olmuş yapanın eline sağlık

TÜM YORUMLARI OKU (4)