32 Yıl Sonra Siyah Önlüklerini Giyip Öğretmenlerini Ziyaret Eden Bu Vefalı Öğrenciler, Kalplerinizi Sıcacık Edecek!

Şu kareleri görür görmez eminiz ki sizin de yüzünüze tıpkı bizimki gibi kocaman bir tebessüm yerleşecek...

Biz şu günlerde vefayı yalnızca bir semt adı olarak dile getirirken gösterdikleri muhteşem vefa örneğiyle kalpleri ısıtan yedi kişilik arkadaş grubundan söz etmek istiyoruz sizlere.

Antalya’nın Kumluca ilçesinden bu yedi arkadaş hem okul sıralarında geçen o güzel günleri yad etmek hem de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamak için önlüklerini giyip ilkokul öğretmenlerini ziyaret ettiler. E sayelerinde bizim de gözlerimizden bir damla gözyaşı düştü.

1982-87 yılları arasında Mavikent Mahallesi Çanakçı İlkokulu'nda okumuş olan grup 24 Kasım'da soluğu onları bugünlere getiren iki öğretmenin yanında aldılar.

Normalde her sene öğretmenlerini bu özel günde ziyaret etseler de bu sene ufak bir değişiklik yapalım diyerek kendilerine siyah önlükler ve beyaz yakalar diktirmişler. 

Tıpkı 32 sene önce giydikleri gibi...

Tabii, emekli öğretmenler Fettah Kabadayı ve Ali Demir'in de öğrencilerinin yaptıkları bu jest karşısında duygulanmamaları mümkün değil!

Arkadaşları adına konuşan ve kendisi de bir edebiyat öğretmeni olan Muhsin Kavalcı, neden böyle bir sürpriz hazırladıklarını şu sözlerle dile getiriyor: 

'Bazı değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bizlerin bugünlere gelmesinde öğretmenlerimizin büyük emeği var. Ben buradan bir kez daha tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.'

Düşünsenize, aradan tam 32 yıl geçmiş ama hala unutulmamışsınız, sevgi ve saygıyla anılıyorsunuz. Birinin hayatına böylesine derinden dokunabilmek ne kadar da değerli…

Emekli öğretmen Fettah Kabadayı, öğretmenlik hayatı boyunca ilk defa böylesine anlamlı bir sürprizle karşılaştığını söylüyor.

80 yaşındaki bir diğer emektar öğretmenimiz Ali Demir ise, 'Öğrencilerimin buraya gelmesi, ziyaretleri beni büyük duygulandırdı. Öğrencilerimden çok memnunum, çok mutlu oldum. Siyah önlük giymeleri, beyaz yaka takmaları apayrı bir güzellik verdi. Bana öğretmenlik yıllarımı hatırlattı. Özel olarak hazırlanmışlar, yıllar sonra öğrenci olarak karşıma çıktılar, sağ olsunlar.' diyor. 

Yani şimdi bu güzel sözler karşısında biz de duygulanmayalım da ne yapalım?

Böylesine güzel bir sürprizle iki öğretmenin mutluluğuna mutluluk katan bu vefalı insanları tebrik etmek istiyoruz. Aradan geçen bunca yıl, öğretmenlerine verdikleri kıymeti bir gram azaltmamış...

Bu vesileyle bütün öğretmenlerin geçmiş Öğretmenler Günü'nü kutluyor, her birine verdikleri bütün emekler için teker teker teşekkürlerimizi sunuyoruz. İyi ki varsınız!

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
25.11.2019

Benim canim hocacim da bu yil emekli olmus sonunda...40.yilinda meslege veda etmis koca cinar. Hayatimdaki en harika en mukemmel hocaydi tanidigim. Oyle saglam bir temelim vardir ki hala sukrederim kendisine. Gercekten hayattaki en buyuk sanslardan biri boyle guzel ve ozel ogretmenlere denk gelmek sanirim..m

25.11.2019

haha çok iyi ya

25.11.2019

öğretmenim de beni eve yollayıp, kendisi sınıfı pikniğe götürürdü, böyle öğretmen olamamış yavşaklarda var,

TÜM YORUMLARI OKU (4)