2 Bin Yıllık Roma Anıtına Spreyle 'Zalım' Yazdı

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Roma döneminde yapılan yaklaşık 2 bin yıllık Kuşkayası Yol Anıtı'na sprey boyayla yazı yazarak sosyal medya hesabında paylaşan kişi hakkında soruşturma açıldı.

onedio.com

Alınan bilgiye göre, MS 41-54 yıllarında Roma İmparatoru Tiberius Germanious Claudius döneminde yaptırılan ve Anadolu'da benzeri bulunmayan anıta sprey boyayla bir kişinin isminin baş harfi, soyadının tamamı ve 'Zalım... :)' yazıldığı tespit edildi.

Hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmadı

Yapılan araştırma sonucunda, yazıyı A.U. adlı kişinin yazdığını ve bunu sosyal medya hesabından paylaştığını belirleyen Kaymakamlık ve Müze Müdürlüğü yetkilileri, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Soruşturma açıldı

Kuşkayası Yol Anıtı

Amasra Müze Müdürü Baran Aydın, yaptığı açıklamada, A.U'nun sosyal paylaşım sitesinde elinde sprey boyayla anıt önünde çekilmiş fotoğraf paylaştığını görmeleri üzerine şahıs hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve kişi hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

Anıttaki yazıların düşük basınçlı kum püskürtülmesi yöntemiyle temizleneceğini anlatan Aydın, şöyle devam etti:

'Bu işlemin ücretini de anıta yazı yazan kişiden idari soruşturma kapsamında tahsil edeceğiz. Anıt, ilçemizin çok önemli tarihi değerlerinden biridir. Yılda yaklaşık 250 bin kişi burayı ziyaret ediyor. Geçtiğimiz aylarda sprey boyayla yazı yazılan kale duvarlarını temizletmiş olmamıza rağmen maalesef Kuş Kayası Anıtı'na da benzeri şekilde yazılar yazıldığını gördük. Anıtın bu şekilde kirletilmesi, çok üzücü bir durum.'

  • AA

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Şampiyonluk Yarışında Ağır Yara Aldı, Icardi ve Galatasaray'dan Gönderme Geldi
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
02.03.2016

Kendilerini yıllarca Anadolu insanı diye tanıtıp Anadolulu zanneden Arap kırmalarından birinin , gerçek Anadolulu , Anadolu medeniyetinin mimari insanların eserini sikip atması . Doğru başlık bu .

02.03.2016

Sağolasın , ben hatırlamıyorum bile olur arada öyle :D

02.03.2016

Ne kadar cahil, ne kadar vasat insanlar var. Bunu yapanın amına koyayım orospu evladı seni.

02.03.2016

aşırı derece Tarih seven birisi olarak bu haberi okuyunca sinirden kudurdum

02.03.2016

Ya şöyle haberleri gördükçe çıldırıyorum arkadaş. Adam bence nereye ne yazdığının gayet bilincinde. 'bakın ben kaç bin yıllık esere nasıl da imzamı çaktım' deyip ego kasacaktı zannımca. Şunun yüzünün sansürünü kaldırın da cümle aleme rezil olsun. Gerçi eminim yaptığı aptallığa "helal lan" diyen binlerce çomarı olacaktır.

TÜM YORUMLARI OKU (65)