Oyun Sektöründen 'Gizli İhracat Şampiyonu' Çıktı: Mount&Blade

ODTÜ Teknokent'te faaliyet gösteren yerli oyun firması TaleWorlds, Türkiye'nin gizli ihracat şampiyonlarının belirlendiği yarışmada Mount&Blade oyunuyla şampiyon oldu. Firma, bugüne kadarki 7 milyon satışın yüzde 96'sını yurt dışına yaptı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Dünya Gazetesi iş birliğinde, ihracatın geliştirilmesi ve ülke ekonomisindeki payının artırılması amacıyla Türkiye'nin gizli ihracat şampiyonları belirlendi. Yeni ürün, pazar ve ürün çeşitliliği, katma değeri yüksek ürün ve ihracat performansının artırılması gibi ölçütlerle ihracatçıların değerlendirildiği yarışmada 10 kategoride ödül verildi.

Yarışmanın 'özgün ürün' kategorisinde Türkiye'den ilk kez ihraç edilen ya da katma değeri oldukça yüksek veya geleneksel ürün-pazar konseptinin dışında ürün ihracatı gerçekleştirilen firmaların başvuruları değerlendirildi. Bu kategorinin şampiyonu dijital oyun sektöründen çıktı.

ODTÜ Teknokent'te faaliyet gösteren yerli oyun firması TaleWorlds, Mount&Blade oyunuyla büyük bir ihracat başarısına imza atarak başarısını kategori şampiyonluğuyla tescilledi.

Firma oyunda kullandığı tüm teknolojileri Ankara stüdyosundaki mühendislerle geliştiriyor.

Tüm dünyaya oyunun yanı sıra oyun geliştirme teknolojilerini de satan firma, bu şekilde diğer oyun şirketlerinin de yeni oyunlar geliştirmesine olanak sağlıyor.

Bu anlamda yazılım ve teknoloji ihracatı da gerçekleştiriliyor.

TaleWorlds, bugüne kadar 7 milyon oyun satışına imza attı, satışların yüzde 96'sı ise yurt dışına yapıldı...

Mount&Blade oyunu 212 ülkeye satıldı. 

Bu ihracat yapılırken diğer sektörlerden farklı olarak, hava, kara ya da deniz yoluna ihtiyaç duyulmadı, nakliyeden doğabilecek herhangi bir sıkıntıdan etkilenilmedi. 

Dijital dünyanın sunduğu olanaklarla aynı anda tüm dünyaya ulaşılarak bu ihracat başarısı elde edildi.

Oyun, satışa çıktığı ilk ay dünyanın en çok satan oyunları sıralamasında birinci sıraya yükselmişti.

Firma, geçen yıl ODTÜ Teknokent'te Orta Ölçekli Firmalar kategorisinde, çalışan başına en çok ihracatı gerçekleştirerek 'ihracat yoğunluğu' ödülü aldı.

Sektördeki otoriteler birçok kez 'en iyiler' listelerinde oyuna yer verdi.

Oyun, aynı zamanda dünyanın dört bir yanında hem dijital hem kutulu olarak çıkan ilk yerli PlayStation ve Xbox oyunu olma özelliği taşıyor.

Firma, çalışmalarını sürdürdüğü ve merakla beklenen serinin ikinci oyununu gelecek yıl satışa çıkarmayı planlıyor.

'Olumlu değerlendirmeler sektörü cesaretlendiriyor'

TaleWorlds Genel Müdürü Ali Erkin, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, dijital oyun sektörünün ihracatta önemli aktör haline gelme yönünde ciddi adımlar attığını söyledi.

Sektörde yıllık 400 milyon dolar ihracat rakamına ulaştığına işaret eden Erkin, şöyle konuştu:

'Oyun sektörünün bir bileşeni olarak böyle bir ödüle değer bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu ödül, bizim için olduğu kadar 10 milyar dolar ihracat hedefleyen dijital oyun sektörü için de büyük bir motivasyon kaynağı olacak. Bakanlıkların, ilgili kurumların sektöre gösterdikleri ilgi ve verdikleri destekleri çok önemsiyoruz. Bu tür olumlu değerlendirmeler sektörü cesaretlendiriyor.

Ödül almanın yanı sıra yüksek katma değerli ihracat alanında ödüle layık görülmüş olmak, oyun geliştiricilerin yaptığı çalışmalara verilen önemi göstermesi açısından çok kıymetli. Devletimizin devamlı destekleriyle inşallah nice yerli oyun geliştiricilerimiz ihracat şampiyonu olacaklar. Bu alandaki yüksek katma değerli sürdürülebilir ihracatımız artarak devam edecek.'

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
YORUMLAR
17.11.2016

terörist dedikleri odtü her zaman öncü olmaya devam ediyor

18.11.2016

ya bi siktir git sığır. firma odtü ye ait değil. teknokent te bir sürü firma var bu da onlardan biri. siemens misal odtünün mü amk?

17.11.2016

Suriyelilere 25 milyar dolar ödenek ayırmak yerine, şu sektöre yatırsaydınız o parayı, yatırılanın kat kat fazlası 5-10 yıl içerisinde geri dönerdi ülkemize, oradan gelen kaynakta % sel olarak diğer dallara ayrılırdı, ama nerdeee öyle iktidar... yazık gerçekten paralarımıza, bok yoluna gidiyor hepsi... onca olanaksızlığa rağmen böylesine bir başarı elde etmek, her yiğidin harcı değildir. helal olsun. "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyet'i İlelebet payidar kalacaktır." Kalmıyor atam, ne yaparsak yapalım olmuyor, bırakmıyorlar..

17.11.2016

gel gayri bannerlord

TÜM YORUMLARI OKU (38)