Zor Bir Tedavi Süreci Olan Behçet Hastalığı Nedir?

Behçet hastalığı, vücudun belli bölgelerinde iltihaplar oluşturarak kendisini ortaya çıkaran, müzmin ve tedavisinin zor olduğu bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkıyor. Bu zor hastalıkla ilgili bilmeniz gerekenleri bu yazıda topladık.

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Polisten Pedofili Operasyonu: Fotoğraf ve Video Yayınlayan 156 Kişi Gözaltına Alındı
YORUMLAR
19.06.2017

Behçet hastası ve sağlıkçı olarak bir kaç şey söylemek istiyorum. Gerçekten ataklarda çok zorluklar çekiyorum. 2 hafta yemek yemiyorum. Yutkunamıyorum bile. Dudaklarınızdan diş etlerinize kadar aftlar ve buna dil altınıda ekleyin.Bunlar sadece ağzımdakiler. Ne olursa olsun ellerim ayaklarım buz gibi. Parmak eklemlerime kadar ağrılarım oluyor. Ve çok zor bir sürecide gözümde yaşadım. Tamamı ile sol tarafımda görme kaybı oluştu. Bu hasta olduğumu öğrenmeden evveldi. Şuanda tedavim devam ediyor. Profesörümden aldığım bilgi ile tedavisi olmayan bir hastalık. Ancak erken teşhisten sonra düzenli ilaç kullanan bir hastada yıllar sonra bulgular tamamıyla baskılanıyor diye okumuştum. Ama ilacımı 1 hafta içmediğimde atak geçirdiğim bir hastalık. O nedenle ömür boyu ilaçlarımı kullanacağım.Daha görecek çok şeyim var. :D Onedio Ekibine de pek bilinmeyen bir hastalık hakkında bilgi verdikleri için teşekkür ve tebrik ediyorum. Teşhisi yeni konulan kişiler arzu ederse iletişime geçebilir. :)

29.04.2018

Merhaba Buse hanım. 13 yaşındaki oğlum için, doktor tarafından bu hastalığın olma ihtimali söylendi. Yakın zamanda boğazında aft görüldü ve şuan geçti. Sıklıkla baş ağrısı ve bacaklarının eklem bölgelerinde ağrılar oluyor.Teşhisin doğru konulması için nereye yada hangi branşa gitmeliyiz ? bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

09.11.2018

Behçet hastasıyım, 2009 yılında tanı kondu.. Sol bacakta toplar damar tıkanıklığı ile başladı, ölücez herhalde herkes gibi birgün. Umarım daha çok çektirmez..

02.08.2023

İlacın ismi ne acaba

19.06.2017

Behçet hastalığı bir tür EPONİM'dir. Eponim nedir diye sorucak olursanız ? Eponim bilim insanlarının yeni keşfettiği hastalıklara verdikleri isimdir. Hemşir olarak bir bilgi vermek istedim :)

berke kardeşim yaşım 51 tam 10 yıldır sğrekli hiç geçmeyen ağrılarım var yumrtaların arasından prostata doğru hep sızı ağrı en iyi ürolojicilerede gittim fos çıktı erkekliğimide engelledi bu hain hastalık behçet olabilirmi bendeki bu geçmeyen hastalık teşekkür ederim kardeşim şimdiden

TÜM YORUMLARI OKU (11)