Zona Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

Zonaya sebep olan virüs, suçiçeğine neden olanla aynıdır. Bu herpes zoster virüsü olarak adlandırılır.

Su çiceği geçirdiğinizde, virüs sinir hücrelerine yerleşir. Genellikle hiç bir soruna neden olamadan yıllarca sinir hücrelerinizde kalır. Bağışıklık sisteminiz onu kontrol altında tutar. Ancak yaşlandığınız ya da bağışıklık sisteminiz zayıfladığı için, bu virüs aktif hale gelebilir ve sinir hücrelerinizde bir kez daha çoğalabilir.

Bu virüs derinizdeki sinir uçlarına ulaşır. Bu ağrılı bir deri döküntüsüne sebep olabilir. Zona hastalığı bulaşıcı değildir. Eğer daha önce su çiçeği geçirdiyseniz zona hastalığına yakalanma ihtimaliniz daha yüksektir.

Zona Hastalığının Belirtileri

Zonanın belirtiler olarak, baş ağrısı ve yorgun hissetme görülür.

Vücudunuzun bir bölümünde batma ve acı hissedersiniz. Eğer dokunursanız, bu daha şiddetli hissedilebilir.

Genellik vücudunuzun bir tarafında...

Hastalığın tedavisi ve daha fazlası için saglikliyasamrehberi.org

Popüler İçerikler

Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
19.04.2020

Zona hastalığının modern tıpta tedavisi yoktur.Kimyasal bazlı sentetik antiviral ilaçlarla uygulanan tedavi yöntemleri, tedaviden çok,günü kurtarmaya geçici rahatlamaya yöneliktir.Halbuki doğal bir tedavi yöntemi olan Apiterapi ile zonanın kesin,kalıcı,yanetkisiz, güvenilir tedavisi mümkündür. Propolis en güçlü sentetik antiviral den 100 misli daha güçlüdür. Propolis,Flavonoller ve luteolin içeriği ile Herpes Zoster ve Herpes Simplex Virüslerini engeller ve tedavi eder.Propolisin yüksek antioksidan içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendirerek, kesin,kalıcı tedavi sağladığı akademik,bilimsel araştırmalarla ıspatlanmıştır. Erzurum Ziraat Mezunu 34 yıllık Apiterapistim.Organik sertifikalı ürün temini ve kullanım yöntemleri için 05324063215 ve 05050658499 nolu tlf. ve Whatsapp tan ulşblrsnz. Saygılarımla, Kadir Onay

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ