Ziyarete Yasaklanmış Olan, İsteseniz de Gidemeyeceğiniz 8 Yer

Günümüz seyahat teknolojisiyle, ziyaret edemeyeceğiniz bir yeri hayal etmek gerçekten zor. Yine de, çeşitli nedenlerle yasaklanan (yasal olarak) ziyaret edilemeyecek yerler var. Gizli askeri üsler, yasak adalar, kırılgan doğal yerler ve hatta paranormal aktiviteler nedeniyle kapalı alanlar gibi yerler herkes için yasaklanmıştır.

1. Vatikan Gizli Arşivleri, Vatikan

Vatikan Gizli Arşivleri, önemli devlet kağıtları, yazışmalar ve kilisenin yüzyıllar boyunca biriktirdiği önemli belgeleri saklayan ziyaret edilmesi yasak olan yerlerden biridir. Bu günlerde, sadece nitelikli akademisyenler buraya girmek için başvurabilirler. Başvuraları kabul edilse bile görebilecekleri yerler hala çok sınırlı.

2. Kuzey Sentinel Adası, Hindistan

Kuzey Sentinel Adası, siyasi olarak Hindistan'a ait olan Andaman Adalarından biridir. Ada, görünümü bozulmamış plajlar ve etkileyici doğası ile ünlüdür. Bununla birlikte, orada yaşayan yerli kabileler, dışarıdan gelecek yabancılara karşı çok şiddet yanlısı davranışlarda bulunuyorlar. Hatta adaya gelmiş bir kaç yabancıyı öldürdükleri de bilinmektedir. Bu sebeplerden dolayı adaya ulaşım kesinlikle yasaklanmıştır.

3. Oda 39, Kuzey Kore

39 numaralı oda, Kuzey Kore’nin diktatörlerinden olan Kim ailesi’nin hayatlarında büyük öneme sahip olan gizli ve bir o kadar önemli bilgilerin tutulduğu bir odadır. Bu odadaki belgelerin sahtecilik ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi illegal işlerle ilgili bilgiler içerdiği varsayılmaktadır. 39 numaralı odanın yeri bilinmemekle birlikte Pyongyang’da bir binada bulunduğu düşünülüyor.

4. Svalbard Global Tohum Deposu, Norveç

Norveç ve Kuzey Kutbu arasında insanların yaşamadığı bir adanın üzerindeki dağın derinliklerinde gizlenmiştir. Küresel Tohum Deposu, gerçekleşebilecek küresel ya da bölgesel bir kriz durumunda çeşitli tohumları korumak için güvenli bir şekilde tasarlanmış bir depodur. Tesis 4,5 milyon tohum örneğini barındırma kapasitesine sahiptir. Günümüzde yaklaşık olarak 1 milyon tohumdan fazlasını bulundurduğu bilinmektedir.

5. Coca-Cola Vault, Georgia

Dünyanın en büyük ticari sırı olarak görülen Coca Cola’nın içeceklerinde kullandığı efsaneleşmiş gizli formülü Gürcistan’da ki Coca Cola Müzesi’nde bulunan gizli bir kasada muhafaza edilmektedir. Yüksek güvenlik önlemleri ile korunan bu formülün geçmişi 125 yıllık bir maziye sahiptir.

6. North Brother Island, New York, ABD

New York şehrinin East Nehri’nde bulunan bu ada şehirde yasaklanmış en ünlü yerlerden biridir. Ada oldukça kasvetli bir geçmişe sahiptir. Karantinaya alınmış hastaların tutulduğu ilk hastane burada kurulmuştu. Sonralarda uyuşturucu bağımlıları için bir tedavi merkezi haline getirilmiştir. Şimdilerde ise tamamen terk edilmiş ve insanların ziyaret etmesine kesinlikle yasaklanmıştır.

7. Heard Adası, Avustralya

Dünyanın en uzak yerlerinden biri olan Heard Adası, Madagaskar ile Antartika arasında yer alır ancak siyasi olarak Avustralya'ya aittir. İki aktif yanardağa ev sahipliği yapan ada, volkanik patlamalardan çıkan kireç taşı ve enkazlardan oluşur. 1996 yılında Avustralya hükümeti, adanın kırılgan doğal ortamını korumak için herhangi bir girişi yasaklayan bir yönetim planı hazırladı.

8. Bhangarh Fort, Hindistan

Hindistan'ın Rajasthan eyaletinde bulunan Bhangarh Fort, Hindistan'da perili yer olarak kabul edilen 17. yüzyıldan kalma bir kaledir. Hint hükümeti, kaleyi perili bir yer olarak resmen ilan etti ve giriş için katı kurallar ve düzenlemeler uyguladı. Turistlerin gün batımından gün doğumuna kadar ziyaretine kesinlikle izin verilmemektedir.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"