Ziya Selçuk Yüz Yüze Eğitimin Detaylarını Açıkladı: Sınıflar İkiye Ayrılacak, 1. Sınıflar Bir Gün Okula Gidecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim programının detaylarını açıkladı. Programa göre okul öncesi ve 1. sınıflar 1 gün eğitim görecek. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, 'Okul yönetimleri, uyum programının 21-25 Eylül 2020 haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar verecek. Uyum Programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, İlkokul 1. sınıflarda ise 30’ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10’ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak' dedi.

Sınıflar ikiye ayrılacak

Selçuk sınıfların sosyal mesafeye göre düzenleneceğini şöyle aktardı:

'İmkân ve şartlara göre sınıf mevcudunun sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde iki ayrı gruba ayrılması sağlanıp her grubun okula uyum programının birbirinden farklı günlerde olmasına özen gösterilecek. Teneffüs saatlerinde öğrencilerin sosyal mesafeye uymaları için gerekli yönlendirmeler yapılacak.'

Yüz yüze eğitime katılmayan öğrenciler desteklenecek

Yüz yüze eğitime katılmayan öğrenciler içinde program hazırlanacağını söyleyen Selçuk, 'Ayrıca, veli isteğiyle okula yüz yüze eğitime katılmayan öğrenciler tespit edilerek bu öğrencilerin eğitimlerine yönelik tedbirler okul yönetimleri ve öğretmenlerle birlikte alınacak. Bütün öğrenciler, uzaktan eğitim çalışmalarını düzenli takip etmeleri konusunda yönlendirilip ve desteklenecek. Bu süreçte okullara zorunlu olmadıkça ziyaretçi kabul edilmeyecek, zorunlu durumlarda ise ziyaretçinin kaydı tutularak tedbirler doğrultusunda kabulü sağlanacak' ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Mustafa Keser Genç Şarkıcıların Saygısız Tavırlarından Rahatsız: "Enselerine Sille Çekmek İstiyorum''
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR

Ben özel bir okulda kantin ve yemekhane işletmeciliği yapıyorum. Marttan beri cebe giren yok, ne zaman açılacak bilgi yok, bizim sektör ile ilgili devletin açıkladığı ne bir yardım ne bir ödenek ne de bir kredi yok. Ne yapalım? Taş mı yiyelim? Delikanlı gibi çık ve de ki "Daha grip salgını dönemi var ve bu dönemlerde hazırlığımızı adam gibi yapamadığımız için öğrencilerimizi riske atmak istemiyoruz. O yüzden en erken şubatta açabiliriz okulları" ama yok. Devlet okullarında aynı şekilde işletme yapan arkadaşlarım da var. Ne bir pandemi hazırlığı yaptılar, ne de bir şey. 40 personelim var.

Kısa çalışma ödeneğinde maaşlarının %70'ini veriyorlar, ondan yararlanamayanlar ücretsiz izinden faydalanıyor ve 1170 tl para alıyorlar. Bu insanların da borçları var, elimden geldiğinde kişisel yardım yapmaya çalışıyorum ama ben de tükendim. Cumhurbaşkanı çıkıyor ekonomi pik yapıyor diyor, Ekonomi bakanı çıkıyor müjde diye konut satışını gösteriyor. Şu an Yemekhanem ve kantinlerim açık ama sadece öğretmenler var. Genelge yayınlanıyor yazan her şeyi yapıyorum ama eldiven ve maske zorunluluğu bu pandemi öncesinde de olmasına rağmen o zamanlar paketini maks. 19tl den aldığım nitril eldivenler şu an piyasada yok olanlar da 85tl. Maske deseniz önceden paketini alıyorduk 5,80 tl ye şimdi oldu 50 tl. Ama biz yurtdışına malzeme gönderiyoruz ülke olarak. Büyük ölçekli şirketler dışında ne zaman gerçek vatandaşlarını düşünecek bu devlet?

16.09.2020

Kendini koruyamaz , söyleneni yapmaz , elini ağzına götürür , maske takmayı unutur dediğiniz 1.sınıflar için yüz yüze eğitim yapıyorsunuz ama üniversite öğrencilerine uzaktan eğitim uyguluyorsunuz ki belli bir yaşa gelmiş ve kurallara uyabilecek insanlara bunu yapıyorsunuz. İleri de meslek sahibi olacak olan bu gençlerin bütün emeklerini hiçe sayıyor ve ilkokul 1’e giden küçük çocuklar için yüz yüze eğitim yapıyorsunuz cidden çok gerekliydi evet.

16.09.2020

Maalesef, ben de sizinle aynı fikirdeyim. Fakat üniversite için bahane seyir hâli olacağı için virüs taşınacak. Şu an ülkenin heer yerinde, 3 kişiden 2sinde virüs var. Turizm ve bayramlar sebebiyle zaten oradan oraya sürekli seyir hâli oldu. Bu virüs okullar yüzünden yayılmadı.

16.09.2020

Eğitimi yaz aylarında açık havada yapabilirsiniz,eskisi gibi sabahçı öğleci diye ayırıp dersliklerdeki öğrencileri yayabilirsiniz,bazı sınıfların tenefüslerini farklı zaman dilimlerinde verebilirsiniz,temizlik görevlilerini çoğaltabilirsiniz yahu düşünülse çok daha fazla önlem bulunabilir bunlar benim hemen şu anda aklıma gelenler..her zaman olduğu gibi plan proje yok yine ''yaşayıp öğreneceğiz'' var..akıl alacak gibi değil kardeşim,eğitimden ödün verilemez nokta !

16.09.2020

Evet tabiki eğitimden ödün verilmemeli ama 2000 öğrenci mevcudu olan bir okulda hangi öğrenciyi bahçenin neresine sığdırabiliriz sabahçı öğleci sistemde bile bu mümkün değil. Kaldı ki Akdeniz bölgesinde virüsten ölmesek sıcaktan ölürüz diye düşünüyorum açık havada. Uygulanabilir okullar olabilir ama Türkiye'de okulların fiziki koşulları o kadar değişken ki mahalleye göre bile değişebiliyo. Herkes aynı şartlarda eğitim görmüyor ve çalışmıyor maalesef, bu yüzden Türkiye geneli için alınacak bir kararın her okul için uygulanabilirliği yok. O yüzden söylediğiniz yöntemde en azından kendi okulum için söylüyorum eğitim değil kaos yaşanır. Temizlik görevlisi konusuna girmiyorum bile.

TÜM YORUMLARI OKU (19)