Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, normalleşme süreci beklendiği şekilde devam ederse okulların 1 Haziran'da açılabileceğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, normalleşme süreci beklendiği şekilde devam ederse okulların 1 Haziran'da açılabileceğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk canlı yayınında 'Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge' programına katılarak okulların ne zaman açılacağı ve telafi eğitimlerin nasıl yapılacağı gibi merak edilen sorulara yanıt verdi.
Bugün yaptığı açıklamada uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam edeceğini bildiren Selçuk, 'Her şey yolunda giderse okullar ne zaman açılacak?' sorusuna şu yanıtı verdi:
Uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam edeceği anımsatılarak, 'Her şey yolunda gider, normalleşme planları hayata geçerse okullar ne zaman açılır?' sorusu üzerine Selçuk, 'Normalleşme süreci beklendiği şekilde devam ederse okulları 1 Haziran'da açarız. Toplumun bilgisi dahilinde, Bilim Kurulu'nun önerileri, Bakanlıklarla aramızdaki iletişim, kabinede Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yapılan çalışmalar, bunların hepsi yapılan istişareler neticesinde bir yere bağlanıyor.' ifadelerini kullandı.
Selçuk, sadece eğitim değil, ekonomi, turizm, hizmet sektöründe normalleşmenin bir bütün olarak görülmesi gerektiğini vurgulayarak, okulların bir an önce açılmasını temenni ettiklerini aktardı.
Selçuk, '1 Haziran'da açacaksanız sadece iki hafta var. Yine de açarız mı diyorsunuz?' sorusuna 'Okulların kapanma tarihi 19 Haziran. 19 gün için açılır tabi' diye cevap verdi.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğrencilerin birinci dönem notlarına göre, not ortalamaları ne olursa olsun bir üst sınıfa geçeceği, zayıf notları olanların da bir üst sınıfa sorumlu olarak devam edeceği yönündeki açıklamaları anımsatılarak, 'Sorumlu geçmek ne demek? Nasıl bir geçiş olacak?' sorusuna karşılık, derslerle ilgili ayrı sınavların olduğuna işaret etti.
Olağanüstü bir süreçte çocukları birinci dönemde zayıf not aldıklarına bağlı olarak sınıfta bırakmalarının ya da onları başka problemlerle karşı karşıya getirmelerinin doğru olmadığını vurgulayan Selçuk, 'Öğrencinin lehine bir bakış açısıyla sorumlu sınıf geçme söz konusu olacak, üst sınıflarda bu sorumluluklarını yerine getirmek kaydıyla.' dedi.
Bakan Selçuk, telafi eğitimlerinin nasıl yapılacağına ilişkin soru üzerine, veriye dayalı olarak her bir öğrencinin bilmesi gereken kazanımların olduğuna işaret etti.
Çocukların mart ayından bu yana sadece akademik konularla ilgili bir ders içeriğiyle karşı karşıya bulunduğunu bunun tek başına okuldaki eğitimin karşılığı olmadığını belirten Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Birincisi televizyonla eğitim bir telafidir. İkincisi internet desteği ki her bir çocuğunuzun her bir öğretmenimizin internette EBA'da ne kadar kaldığı, neler öğrendiği, ödevlerini yapıp yapmadığı, kendisine yöneltilen soruları cevaplayıp cevaplamadığı bunların her birini kişi bazında görebiliyoruz. İnternetteki eğitiminin de ölçüsünü oradan anlayabiliyoruz. Bu da yani internet, televizyon tabanlı eğitim de bir telafidir. Üçüncüsü de yüz yüze telafi kısmı vardır. Telafi kısmının yüz yüzesi; diyelim ki 1 Haziran'da okulları açtık, bizim telafimiz başlar. Diyelim ki eylülde açtık, hemen başlar.'
Telafi eğitimlerinin sürecinin ne kadar olacağı sorusuna karşılık da Selçuk, bunun ölçme değerlendirme setleri aracılığıyla, öğrencilerden örneklem alarak ne kadar eksiği olduğunun belirlenerek saptanacağını kaydetti.
Selçuk, bu sürecin bölgelere, dezavantajlı çocukların durumuna, okul türlerine göre yapılacak belirlemeler ışığında farklı olabileceğini vurgulayarak, telafi süresinin hem genel hem de öğrenciye özel olarak belirleneceğini aktardı.
Her öğrenciyi kişisel olarak saat saat izleyen, ona günlük, haftalık, yıllık program çizen yapay zeka temelli bir akademik destek yazılımlarının bulunduğunu anımsatan Selçuk, çocukları şahıs bazında da belirli sınıflarda izleme imkanına sahip olduklarını kaydetti.
Hocam ne gerek var cocuklari riske atmaya. Bize sabirli olun diyorsunuz peki sizdeki bu acele neden ?
Bunlara güvenip çocuğunu okula gönderen gerizekalıdır.
normalleşme devam etmesin diye mi? kimse göndermez ki çocuğunu o kalabalık sınıflara