Ziya Selçuk: 'Sınav Yapmazsak Sürekli Birikim Oluşacak'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların peyderpey açılacağını söyledi. Selçuk, sınavların ertelenmesi talebine 'Biz eğer hiçbir sınav yapmazsak, eğitim faaliyetlerini dikkate almazsak, sürekli olarak birikim oluşacak' diyerek yanıt verdi.

1 Mart'ta okullarda, ilkokul kademesi ile 8. ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime başlamaları bekleniyor. Yüz yüze eğitimle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yeni açıklamalar geldi.

Katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, 'Bütün okul yöneticileri kendi tedbirlerini alacak. Bir okulda öncelikle yöneticilerimiz ve okuldaki Kovid ekibimiz, neler eksik, nelere ihtiyaç var, bunlarla ilgili çalışma yapıyorlar ama asıl değerlendirmeyi dış denetim ekibimiz yapıyor. Biz ne lazımsa tedarik ediyoruz' dedi.

Sınavların ertelenmesi

Selçuk, sınavların ertelenmesine yönelik talepler için ise şunları söyledi:

'Bizim sınavda sorumlu tuttuğumuz 1 Kasım'a kadar olan süre. Zaten çok az bir konu var. Biz eğer hiçbir sınav yapmazsak, eğitim faaliyetlerini dikkate almazsak, sürekli olarak birikim oluşacak. Hangi grupta hangi yaş diliminde neye ihtiyaç var, öğrenme açıkları nedir, bunlarla da ilgili çalışma var.  Tamamen kontrollü olarak belli saat aralığında okula geldik ve bir sınav olduk, bunun sakıncası nedir, bunu danışıyoruz. Hekimlerimizle, eğitim bilimcilerimizle oturup konuşuyoruz.

Kendi okul türünden herhangi bir okulda da sınav olabilir. Seyahate gerek yok. En yakın okulda kendi sınavına girilebilir.'

"Okullar peyderpey açılacak"

Canlı yayın öncesinde Bakan Selçuk, Edirne'deki programları kapsamında da açıklamalarda bulundu. 

Edirne'de 6 okul ve 156 tasarım beceri atölyesinin açılışını gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların peyderpey açılacağını belirterek, 'Okulun, çocukların şahsiyetinin gelişmesinde, çocukların sosyalleşmesindeki etkisi asla yadsınamaz ve bu çerçevede de sağlık anlamında herhangi bir riske girmeksizin, sadece bilimin verileriyle hareket ederek, okullarımızı peyderpey açmak noktasında kararımız da devam ediyor' dedi.

Popüler İçerikler

Evlilik Dışı İlişkiden Çocuk Sahibi Olmalarıyla Bir Zamanlar Olay Yaratan Ünlü İsimler
Kavak Yelleri Senaristinin Diziyi Neden Bıraktığı Yıllar Sonra Ortaya Çıktı!
Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap
YORUMLAR

aslında olay sadece okulların kalabalık olması ulaşım vs değil sorun şu ki uzaktan eğitim ile verimli bir dönem geçirilmedi okul moduna bir türlü girilemedi ve dersler çok ciddiye alınmadı aylardır evde yatan ve bildiğinden bile emin olmayan öğrenciler sınava girmek istemiyor ve haklılarda her yeri açıp okulları kapatmak yerine okulları açıp diğer yerleri kapatsaydınız böyle bir ekonomimiz olsaydı eğitimden geri kalınmaz sınav derdi olmazdı bugün hala bunu tartışıyor olmamızın nedeni en başta yapılan yanlış politikalar

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ