Ziya Selçuk: "Okullar Ne Zaman Açılacak, 2021 Yaz Tatili Ne Zaman Bitiyor?" İşte MEB'den Gelen O Açıklama!

Yaz tatilinde sona yaklaşılırken ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile velilerinin gözü “Okullar ne zaman açılacak?” sorusunun yanıtına çevrilmişti. Konuyla ilgili beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi. Buna göre; 2021 yaz tatilinin biteceği tarih belli olurken Temmuz ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde söz konusu tarihle alakalı araştırmalar da hız kazandı. Peki, okullar ne zaman açılacak, yaz tatili ne zaman bitiyor? İşte okullarla ilgili Bakan Ziya Selçuk’un o açıklamaları…

Okullar Ne Zaman Açılacak?

MEB, 2021-2022 eğitim öğretim yılına ait takvimini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak ve 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021 tarihleri arasında uyum eğitimleri yapılacak. Öte yandan öğretmenlerin mesleki çalışmaları ise 31 Ağustos 2021 başlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Açıkladı

Milli Eğitim Bakan Ziya Selçuk, 'Tereddütsüz Eylül'de okula başlamakla ilgili bir süreci yönetiyoruz. 31 Ağustos'ta öğretmenlerimiz gelecek, 6 Eylül'den itibaren öğrencilerimiz gelecek.' dedi.

Telafi meselesi hem akademik hem sosyal duygusal anlamında önemli kavram. Özellikle yaz aylarında sosyal duygusal faaliyetlerle çocuklarımızın özgüvenlerini, kültürlerini artırmaktır. 2 saatlik dilimler halinde yüzlerce öğrencimiz bu parkurlara geliyor. Daha sonra bir başka grup geliyor. Yaklaşık 55 bin civarındaki okulumuzdan 22-23 civarında okulumuz başvurdu.

Bu kamplardaki etkinliklerde akademik eksikten başka ihtiyaçları karşılayacağız. Aşılama konusunda seçimlerden sonra ilk başlayan grup öğretmenlerdi. Şimdi tamamlanmak üzere. Yüzde 90'lar civarında. Hatta 3. aşılarla ilgili senaryolar çalışılıyor.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood